Ünlü ilaç şirketinden dev satın alma Hisseler birden yükselişe geçti

Ünlü ilaç şirketinden dev satın alma Hisseler birden yükselişe geçti
İlaç devi Novartis, kanser tedavileri geliştiren Alman biyoteknoloji şirketi MorphoSys AG’yi 2.7 milyar Euro (2.9 milyar dolar) karşılığında satın alacağını duyurdu.

İsviçre merkezli ilaç üreticisi Novartis'in MorphoSys’i satın almak için görüştüğü haberlerinin medyada yer almasının ardından MorphoSys’in hisselerinin değerinde yüzde 40’tan fazla artış olmuştu.

Novartis ve MorphoSys’ten yapılan açıklamalara göre Novartis hissedarlara nakit olarak hisse başına 68 Euro ödemeyi teklif edecek ve anlaşma bitiminde MorphoSys’i halka kapalı hale getirecek.

novartis1.jpg

Bu anlaşma, MorphoSys’in sermayesinin yüzde 65’i tutarındaki asgari eşiğin kabul edilmesi ve düzenleyici kurum onayları da dahil olmak üzere belli koşullara tabi olacak.

Maliyetleri azaltan ve çalışanları işten çıkaran Novartis küçülme çalışmaları içinde ilaç birimi Sandoz’u geçen yıl elden çıkarmıştı. Novartis, birleşme ve satın alım stratejisinin, değeri 5 milyar doların altındaki anlaşmalara odaklı olduğunu açıklamıştı.

kanserarastirma.webp

Morphsys’in hisseleri açılıştan sonra yüzde 15 artışla 66.10 Euroy'a çıkarken Novartis hisseleri yüzde 0.5 yükseliş kaydetti.

Anlaşma sonrasında Novartis, MorphoSys’in umut vaat eden ilaçlarından ve miyelofibroz ile nadir görülen kemik iliği kanseri ve lenf düğümü kanseriyle mücadelede kullanılan pelabresib’i ilaç portföyüne katacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.