Araç sahipleri dikkat Akaryakıta o tarihte indirim geliyor

Araç sahipleri dikkat Akaryakıta o tarihte indirim geliyor
Araç sahiplerini sevindiren haber geldi. Akaryakıt fiyatlarında o tarihte indirim bekleniyor. İşte detaylar...

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor. Son dönemde jeopolitik riskler nedeniyle petrol fiyatları yükselmiş, ancak Brent petrol fiyatı 80 $’ın altına inmesiyle birlikte petrol fiyatlarında düşüş yaşanmıştı. Bu durum akaryakıt fiyatlarında indirim umudu doğurmuştu. Ancak araç sahipleri akaryakıt fiyatlarını araştırdıklarında hayal kırıklığına uğradı. Çünkü akaryakıt fiyatlarındaki güncellemeler petrol fiyatlarından çok daha fazla etkenlere bağlı. Zam ve indirim haberleri vatandaşların bütçesini yakından ilgilendiriyor.

UZMANLAR AÇIKLADI

Orta Doğu'da petrol kaynakları nedeniyle yaşanan siyasi gerilim devam ediyor. Bu bölgede çıkan çatışmalar ve krizler, dünya petrol piyasasını da etkiliyor. Petrol arzında yaşanabilecek aksamalar, fiyatların artmasına neden oluyor. Ancak ABD dolarının güçlenmesi, petrol fiyatlarının yükselişini sınırlıyor. Bu hafta küresel piyasalarda olumlu gelişmeler bekleniyor. Uzmanlara göre, geçen haftalarda yapılan zamların ardından bu hafta indirimler görülebilir.

6 ŞUBAT AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin fiyatlarındaki yükseliş, vatandaşların cebini yakmaya devam ediyor. Türkiye genelinde benzinin litre fiyatı ortalama 40 TL'yi aştı. Motorin ve LPG fiyatları da yüksek seviyelerde seyrediyor. Akaryakıt fiyatları, il ve ilçelere göre farklılık gösteriyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde benzin, motorin ve LPG fiyatları şöyle:

- İstanbul Anadolu yakası: Benzin 39.26 TL, motorin 41.61 TL, LPG 20.28 TL
- İstanbul Avrupa yakası: Benzin 39.35 TL, motorin 41.68 TL, LPG 19.70 TL
- Ankara: Benzin 40 TL, motorin 42.41 TL, LPG 20.15 TL
- İzmir: Benzin 40.27 TL, motorin 42.62 TL, LPG 19.80 TL

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.