Kanun teklifi TBMM'de Sağlıkta sözleşmeli personel alımı 36 bine çıkıyor

Kanun teklifi TBMM'de Sağlıkta sözleşmeli personel alımı 36 bine çıkıyor
Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarının sayısını artırmak için yeni bir adım attı. Meclise sunulan kanun teklifinde, sözleşmeli personel alımı 27 binden 36 bine çıkarmayı içeriyor.

Sağlık sektöründe önemli değişiklikler getirecek olan Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis'e sunuldu. AK Parti'li vekillerin hazırladığı teklif, sağlık hizmetlerinin verimliliğini artırmayı amaçlıyor. Teklifte, sağlık personeli, sağlık kurumları, sağlık sigortası ve sağlık denetimi ile ilgili birçok düzenleme yer alıyor.

SÖZLEŞMELİ POZİSYON SAYISI 36 BİNE ÇIKARILIYOR
Sözleşmeli personel istihdamı, devlet hizmeti yükümlülüğü olan tabip ve uzman tabiplerin kamu sağlık hizmetlerinde kalmasını sağlamak için önemli bir araçtır. Bu nedenle, eleman temini zor olan yerlerde çalışan sağlık personeline teşvik vermek amacıyla sözleşmeli pozisyon sayısı artırılacaktır. Böylece, 27 bin olan sözleşmeli personel sayısı 36 bine yükseltilecek ve sağlık hizmetlerinin kalitesi ve devamlılığı artırılacaktır.

occupational-health-services-locations-image-info-hero.jpg

Sözleşmeli personelin görevlendirilmesine ilişkin yeni düzenleme, bazı durumlarda yurt içi ve yurt dışında geçici görev yapmalarına imkan tanıyor. Bu durumlar şunlar: Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının operasyonel ve benzeri ihtiyaçları; genel hayatı olumsuz etkileyen afet, salgın hastalık gibi olaylar; olağanüstü hal, seferberlik ve savaş halleri. Bu durumlarda sözleşmeli personel, her yıl için en fazla 2 ay süreyle başka bir yerde görevlendirilebilir. Ayrıca hizmet içi eğitim faaliyetleri için de her yıl en fazla 1 ay süreyle başka bir yerde görevlendirilebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.