Öldü sanılan bebeği morgdan çıkardı Bir yıldır kurtardığı bebeği arıyor

Öldü sanılan bebeği morgdan çıkardı Bir yıldır kurtardığı bebeği arıyor
6 Şubat depremleri sırasında İskenderun'da morgda gördüğü bebeğin parmağının kıpırdadığını fark eden Ahmet Vurgun, bebeği yeniden acil servise getirerek hayatını kurtarmıştı. Ahmet Vurgun o gün bu gürdür evlat edinmek için kurtardığı bebeği arıyor.

Bir yıl önce morgdan hastaneye taşıdığı bebeği aradığını ama bulamadığını söyleyen Ahmet Vurgun, çocuğun anne ve babasının vefat ettiğini, eğer bulabilseydi çocuğu evlat edinmek istediğini söyledi.

6 Şubat depremlerinin ardından Hatay'ın İskenderun ilçesinde öldü diye morga konulan bebeği hastaneye taşıyarak hayata döndüren Ahmet Vurgun, bir yıldır kurtardığı çocuktan bir iz bulabilmek için çabalıyor.

Bebeğin anne ve babasının vefat ettiğini öğrendiğini ancak bebeği bulamadığını belirten Ahmet Vurgun, o gün bebeği nasıl fark ettiğini anlattı.

Depremde enkaz arama kurtarma çalışmalarına katıldığı ifade eden Ahmet Vurgun, İskenderun'da enkazdan yaralı bir genç çıkartarak, hastaneye götürdüğünü ancak gencin yolda yaşamını yitirdiği söyledi. Ölen genci morga götürdüğü sırada, diğer cenazelerin altında kalmış bir bebeğin kolunu gördüğünü söyleyen Ahmet Vurgun, bebeğin parmaklarının kımıldadığını fark ettiğini, bebeğin kolunda hala duran serum iğnesini gördüğünü, yeni getirilmiş olduğunu düşündüğünü anlattı.

Bebeği kucaklayarak hemen acil servise giden Ahmet Vurgun, hemşireye olanları anlattığında hemşirenin göz yaşları içinde çocuğun yaşadığını ve yoğun bakıma aldığı bilgisini verdiğini söyledi. Ancak Ahmet Vurgun çocuğun tedavisinin nerede sürdüğünü bir türlü bulamadı.

Deprem sırasında kendi evlerinin de yıkıldığı için konteynerde yaşadıklarını belirten Ahmet Vurgun çocuğu bir türlü unutamadığını ve çok merak ettiğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.