Taksici Oğuz Erge cinayetinde Delil Aysal için istenen ceza belli oldu

Taksici Oğuz Erge cinayetinde Delil Aysal için istenen ceza belli oldu
İzmir’de aracına bindiği taksici Oğuz Erge’yi silahla vurarak öldüren 19 yaşındaki Delil Aysal hakkında iddianame hazırlandı. Oğuz Erge’yi öldüren Delil Aysal’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi istendi.

İzmir’in Gaziemir ilçesinde taksi şoförü Oğuz Erge’yi aracın içinde silahla vurarak öldüren Delil Aysal hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianameye, olayın özeti ve sanığın savunması ile birlikte taksideki güvenlik kamerasının kaydettiği diyalog da eklendi.

taksici.jpg

Sanık Delil Aysal’ın verdiği savunmasında ailesiyle sorunları olduğunu, aslında kendisini öldürmek için sokağa çıktığını söyledi.

taksicicinayeti.webp

DELİL AYSAL: KENDİME SIKACAKTIM TAKSİCİYE SIKTIM

Aysal verdiği ifadesinde olayda kullandığı silahı kimden aldığını hatırlamadığını söyledi. Aysal taksi parasını kredi kartıyla ödemek istediğini, taksicinin ise pos cihazının şarjının bittiğini söylemesi üzerine tartışma yaşadıklarını söyledi.

takcisi.jpg

KIZINI ARAYIP, AMBULANSI ARAMASINI SÖYLEDİ

Delil Aysal, olayı bir anlık sinirle gerçekleştirdiğini söyleyerek biraz süre geçtikten sonra pişman olduğunu ve taksiye geri döndüğünü anlattı. Taksicinin telefonunu alarak kızını aradığını, adresi söyleyerek ambulans çağırmasını istediğini belirtti.

Cumhuriyet savcısının olaya ilişkin değerlendirmesinde Aysal'ın suç tarihinde tanınmasına engel olabilecek şekilde başı kapüşonla kapalı ve yüzü maskeli olduğu vurguladı.

İddianamede ruhsatsız tabanca ile Oğuz Erge’ye ateş edildiği, kendisini savunamayacak durumda bulunan maktule ait telefon ve kablosuz kulaklığın yağmalandığı belirtilerek “Böylelikle şüphelinin üzerine atılı nitelikli adam öldürme, nitelikli yağma ve ruhsatsız silah taşıma suçlarını işlediği anlaşılmakta.” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum