Vestel'e rekor tazminat 'Dünyaca ünlü markaları dize getirdi'

Vestel'e rekor tazminat 'Dünyaca ünlü markaları dize getirdi'
Vestel, Hollanda'da açtığı davada 684,4 milyon euro tazminat almayı başardı.

Vestel, Samsung ve LG grubu şirketlerine karşı Hollanda'da açtığı 2 milyar euroluk dava sonucunda 684,4 milyon euro tazminat kazandı.

Vestel'in resmi açıklamasına göre, davada reddedilen kısımlar için itiraz hakkı kullanılacak.

Vestel, Hollanda'nın Doğu Brabant Bölge Mahkemesi'nde rekabet hukukuna dayalı bir tazminat davasını kazandı ve 684 milyon euro tazminat almaya hak kazandı.

Vestel, Türkiye'nin en değerli 3'üncü markası oldu

684.4 milyon euro yaklaşık olarak 22.5 milyar lira değerinde.

Şu anda Vestel'in piyasa değeri 22 milyar lira seviyesindedir. Şirketin sermayesi 335.4 milyon lira, özsermayesi ise 13.9 milyon lira düzeyinde.

Davanın sonuçlanmasıyla birlikte, Vestel Elektronik'in kasasına toplam piyasa değeri kadar para girecek.

Vestel Elektronik ve Beyaz Eşya A.Ş - Yerli ve Milli Teknoloji

VESTEL İTİRAZ EDECEK

Vestel'in açtığı davada tazminat tutarı aslında 2 milyar 53 milyon 200 bin euro seviyesindeydi. Ancak mahkeme bu tutarın sadece 684.4 milyon eurosunun Vestel'e ödenmesini hükmetti.

Hollanda ilk derece mahkemesinin kararı ve kararda belirtilen tutarlar henüz kesinleşmemiş olup, dava taraflarının karara itiraz hakları bulunuyor.

Vestel de 684.4 milyon euronun dışında kalan yaklaşık 1.4 milyar euroluk kısmı da almak için itirazda bulunacak.

Vestel'den KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

“Şirketimiz Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Vestel), %100 bağlı ortaklığımız Vestel Ticaret A.Ş. ve Vestel'in ilgili yurt dışı iştiraklerinin (Vestel Holland B.V., Vestel CIS Ltd., Vestel Trade Ltd., Vestel Electronica S.R.L., Vestel France S.A.S., Vestel Holland B.V. Sucursal En Espana, Vestel Holland B.V. Germany Branch Office ve Vestel Holland B.V. UK Branch Office) davacı sıfatıyla; Samsung, LG grubu şirketleri, Technicolr S.A., TTD International S.A.S ve TDP SP. Z.O.O. şirketlerinin ise davalı sıfatıyla taraf olduğu, Hollanda Doğu Brabant Bölge Mahkemesi nezdinde görülen rekabet hukuku kaynaklı toplam 2.053.200.000 EUR tutarlı tazminat davasında, davanın kısmen kabulüne, kısmen reddine karar verilmiştir.

Anılan karar uyarınca, davada iki davalının (TTD International S.A.S ve TDP SP. Z.O.O.) lehimize 684.400.000 EUR tutarında tazminat ödemesine hükmedilmiş; diğer davalılar yönünden ise, dava reddedilmiştir. Hollanda ilk derece mahkemesinin kararı ve kararda belirtilen tutarlar henüz kesinleşmemiş olup, dava taraflarının karara itiraz hakları mevcuttur. Şirketimizce kararın aleyhe hükmedilen kısmıyla ilgili itiraz hakkımız yasal süresi içerisinde kullanılacaktır.”

vestel.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.