Sosyal medya devinde işçi kıyımı 'Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı var'

Sosyal medya devinde işçi kıyımı  'Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı var'
ABD merkezli sosyal medya şirketi Snap, dünya genelindeki çalışan sayısını yüzde 10 oranında azaltma kararı aldığını açıkladı.

Snap, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yaptığı açıklamada, şirketin önceliklerini vurgulayarak ekibini daha etkili bir şekilde konumlandırmak ve uzun vadede büyümeyi desteklemek amacıyla yeniden yapılandırma kararı aldığını duyurdu.

Bildiride belirtildiğine göre, kıdem tazminatı ve ilgili harcamalar nedeniyle yaklaşık 55-75 milyon dolar arasında bir maliyetle karşılaşılacağı bildirildi.

Snap, çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkarıyor

Bu maliyetin 45-55 milyon dolarının nakit olarak ödenmesi beklendiği ve maliyetlerin büyük bir kısmının, öngörülen senenin ilk çeyreğinde ortaya çıkması öngörüldüğü ifade edildi.

Her ülkedeki olası işten çıkarmaların, yerel yasalara ve gerekliliklere göre şekilleneceği belirtilen bildiride, bu nedenle sürecin bazı ülkelerde 2024'ün ikinci çeyreği veya daha sonrasına uzayabileceği ifade edildi.

İşten çıkarma furyasına bir teknoloji devi daha katıldı: Binlerce kişiyi etkileyecek - Teknoloji - Ekonomist

500'DEN FAZLA ÇALIŞAN ETKİLENECEK

Ayrıca, muhtemel maliyetlerin çeşitli varsayımlara dayandığı ve öngörülenlerden farklılık gösterebileceği önemle vurgulandı.

ABD medyasındaki haberlere göre, işten çıkarmaların şirketin 500'den fazla çalışanını etkileyeceği belirtildi.

Ağustos 2022'de çalışanlarının yüzde 20'sinin işine son vereceğini açıklayan Snap, o tarihten bu yana birkaç kez işten çıkarmaya gitmişti.

Şirket son olarak da geçen yıl kasım ayında işten çıkarma gerçekleştirmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.