Ünlü teknoloji şirketi binlerce çalışanını işten çıkartıyor

Ünlü teknoloji şirketi binlerce çalışanını işten çıkartıyor
Birbirinden güçlü rakiplerinin karşısında mücadele veren teknoloji şirketi çalışanlarını işten çıkartma kararı aldı.

PayPal, bir yıl önce gerçekleştirdiği toplu işten çıkarmaların ardından şimdi de 2.500 kişiyi daha işten çıkaracağını duyurdu.

PayPal nedir ?

Bireysel ya da şirket bazında online para göndermek veya ödeme almak için kullanılan bir online ödeme sistemidir. PayPal sayesinde istediğiniz kişiye veya kuruma para gönderebilir; eBay veya kendi web siteniz gibi farklı platformlardan ödeme alabilirsiniz.

İcra Kurulu Başkanı Alex Chriss, personeli bilgilendirdiği bir açıklamada, şirketin bu kararını hem doğrudan azaltma hem de açık pozisyonların ortadan kaldırılması yoluyla şirketi "doğru boyutlandırma" hedefine yönlendirdiklerini ifade etti.

1018219.jpg

PayPal, rekabetin giderek arttığı bir dönemde, Apple, Zelle ve Block gibi rakipleriyle mücadele etmek zorunda kalıyor.

Karardan etkilenecek olan personelin bilgilendirme sürecinin hafta sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Chriss, PayPal'ın hisse değerinin son 12 ayda yüzde 20'den fazla düştüğü bu dönemde, şirketi tekrar canlandırabileceği umuduyla Intuit yazılım şirketinden transfer edildi.

paypal-gecis-anahtari-240323.jpeg

Geçtiğimiz hafta, şirket, tek tıklamayla ödeme özelliğinin yanı sıra yeni yapay zeka odaklı ürünleri de piyasaya sürmüştü. Fakat rekabetin giderek arttığı teknoloji sektörüyle başa çıkamayan şirket küçülmeye gitme kararı aldı.

7586b68a61a8b0e9c770718a151fa591.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.