İsmail Saymaz Ankara kulisindeki 3'üncü ara zammı duyurdu ‘Emekliler tir tir titreyecek’

İsmail Saymaz Ankara kulisindeki 3'üncü ara zammı duyurdu ‘Emekliler tir tir titreyecek’
Ünlü gazeteci İsmail Saymaz, seyyanen zam için tarihi vererek açıkladı.

Ünlü gazeteci İsmail Saymaz ise Ankara kulisinde konuşulan seyyanen zam hakkında rakam vererek tarihini açıkladı.

Milyonlarca emeklinin zam oranı yüzde 49,25 oranına getirilmişti. Fakat yapılan düzenleme 6 bin 700 ve altında kök aylığı alan emeklileri etkilemedi. Bu neticede emekliler seslerini duyurmaya çalışıyorken, Ankara kulisinde seçim öncesi emekliye seyyanen zam hazırlığı yapılacağı iddiaları öne sürülüyor.

emekl-1.jpg

En düşük emekli aylıklarının açlık sınırı olan 15 bin TL’nin altında kalması nedeniyle emekliler hükümetten seyyanen bir zam yapılmasını istiyor.

SAYMAZ: 14 BİN TL OLMASINI BEKLEMİYORUM

Ünlü gazeteci İsmail Saymaz ise Ankara kulisinde konuşulan seyyanen zam hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Saymaz hükümetin kesinlikle ekstra bir zam yapacağını duyurdu.

Sözcü TV’de Para Politika programında Ebru Baki’nin seyyanen zam sorusuna yanıt veren İsmail Saymaz, “1 Nisan'a kadar emeklilerle ilgili bir ara zam yapacaklar. En düşük emekli aylıkları 12 bin 500 TL olur. 14 bin TL olmasını beklemiyorum.” dedi.

ismail-saymaz.jpg

SEYYANEN ZAM NEDİR?

Seyyanen zam, enflasyon kaynaklı gelir kaybının karşılanması ve maaşlar arası makasın büyümemesine engel olmak için yapılır. Tüm çalışanlara eşit zam yapılması anlamına da gelir. Kısacası belli bir çalışan gruba yüzdelik zam değil, eşit zam yapılır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.