Can Atalay için tek bir yol kaldı 'Eski AYM Başkanı açıkladı'

Can Atalay için tek bir yol kaldı 'Eski AYM Başkanı açıkladı'
Milletvekilliği düşürülen Can Atalay için kalan tek yolu Eski AYM Başkanı açıkladı.

Gezi Parkı Davasına ilişkin tutuklu bulunan ve Türkiye İşçi Partisi’nde Hatay’dan milletvekili seçilen Can Atalay’ın dün milletvekilliği Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın okuduğu metinle düşürüldü.

Anayasa Mahkemesi kararına rağmen Yargıtay’ın verdiği kararın uygulanması hukuk üzerinde büyük bir krize neden oldu. Kararın açıklanmasının ardından muhalefet partileri ayaklanırken karar vatandaşlar tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

Muhalefet partileri kararı Anayasal Darbe olarak tanımlarken uzman isimlerden tepki gecikmedi.

korktuklari-can-atalay-mi.jpg

"AYM KARARI UYGULANMAYCAK"

Medyascobe'den Gülseven Özkan'ın haberine göre, Konunun uzman isimlerinden peş peşe yorum gelirken Eski AYM Başkanı Haşim Kılıç, Can Atalay için tek yolu açıkladı.

Milletvekilliği düşürülen Can Atalay kararını yorumlayan Haşim Kılıç, AYM ihlal de verse kararın uygulanamayacağını söyledi.

Eski AYM Başkanı Haşim Kılıç, Can Atalay için AYM ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gidilebileceğini dile getirdi. Ancak Kılıç, AYM tarafından “ihlal” kararı çıkması durumunda kararın uygulanamayacağını söyledi.

"ATALAY İÇİN TEK BİR YOL KALDI"

Kılıç, Can Atalay’ın kararının düşürülmesinin karar değil, bir okuma olduğunu ve bunun için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılabileceğini dile getirdi.

Can Atalay’ın ‘Benim milletvekilliğim haksız yere düşürüldü’ şeklinde başvuru yapabileceğini söyleyen Haşim Kılıç, bu konuda itiraz haklarının olduğunu ve AYM’ye itiraz edebileceğini belirtti.

758379image1.jpg

Başvuru sonrası mahkemenin büyük ihtimal ihlal kararı vereceğini ancak sonucu olmayacağını belirten Eski AYM Başkanı, “Sonuç ihlal olsa da geçerli olmayacak, karar uygulanamayacak. İhlal kararı verilse bile geri dönemez. Çünkü hükümlü, serbest değil” ifadelerini kullandı.

ATALAY AİHM'E GİDEBİLİR

Daha önce Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu için de benzer bir durum yaşandığını hatırlatan Kılıç, o kişinin dışarıda olduğu için bu kararın uygulandığının altını çizdi.

Bu sebepten dolayı Gergerlioğlu’nun yeniden milletvekilliğe döndüğünü aktaran Haşim Kılıç, Can Atalay’ın şu an yapacağı bir şey kalmadığı için AİHM’e gidebileceğini dile getirdi.

Mahkemenin direndiğini Can Atalay’ı tahliye edecek olan yerin 13. Ağır Ceza Mahkemesi olduğunu söyleyen Haşim Kılıç, bu işin tek yolu kaldığını, o da AİHM’e müracaat etmek olduğunu anlattı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.