Dev kargo şirketi binlerce kişiyi işten çıkaracak 'Yüzlerce şubesi var'

Dev kargo şirketi binlerce kişiyi işten çıkaracak 'Yüzlerce şubesi var'
İşten çıkarmalar ve iflaslar Ülke genelinde artarak devam ediyor. Bu sefer ki kötü haber de dev kargo şirketinden geldi.

Yüzlerce şubesi bulunan UPS Kargo binlerce çalışanını işten çıkaracağını nedenleriyle açıkladı.

UPS, 2023'ün dördüncü çeyreğine ait mali raporunu yayımladı. Şirketin bu dönemde elde ettiği gelir, bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 7,8 azalarak yaklaşık 24,9 milyar dolara geriledi.

Geçen yılın son çeyreğinde 27 milyar dolar gelir elde eden UPS'nin, bu dönemde beklentileri doğrultusunda 25,4 milyar dolar gelir elde etmesi öngörülüyordu.

9a9dd8666bec071c1064d50758839dee.jpg

UPS'nin 2023 genelindeki toplam geliri, yıllık bazda yüzde 9,3 düşüşle 90,9 milyar dolar olarak hesaplandı. Şirketin net karı ise geçen yılın son üç ayında yüzde 53'lük bir azalışla 1,61 milyar dolara geriledi. UPS, 2022'nin dördüncü çeyreğinde 3,4 milyar dolar net kar açıklamıştı.

2023 genelinde UPS, 6,7 milyar dolar net kar elde etti. Hisse başına karı ise bir önceki yılın dördüncü çeyreğinde 3,96 dolar iken, 2023'ün aynı döneminde 1,87 dolar seviyesine geriledi. UPS, geçen yılın son çeyreğinde yurt içi ve yurt dışında nakliye hacimlerinde de düşüş yaşandığını bildirdi.

kargo-sirketerih.jpg

Bu yılın mali tablosunu içeren açıklamada, 2024'ün genelinde gelirin 92 milyar ile 94,5 milyar dolar arasında olması bekleniyor. Yönetim kurulunun onayına bağlı olarak, yaklaşık 4,5 milyar dolarlık sermaye harcaması ve yaklaşık 5,4 milyar dolarlık temettü ödemesi planlanmaktadır.

Yatırımcılara sunulan bilgilendirme etkinliğinde, UPS'nin kaynakları üzerinde gerçekleştirilecek olan revizyonun bir parçası olarak şirketin iş gücünün azaltılacağı ve 12 bin kişinin işten çıkarılacağı açıklandı. Bu işten çıkarma ile şirketin yaklaşık 1 milyar dolarlık maliyet tasarrufu sağlamasının beklendiği ifade edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.