İstanbul'da tüm gişeler kaldırılıyor

İstanbul'da tüm gişeler kaldırılıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu İstanbul’daki tüm bağlantı gişelerinin kaldırılacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye karar verdi. Uraloğlu, İstanbul'daki tüm bağlantı gişelerinin kaldırılacağını duyurdu.

SERBEST GEÇİŞ SİSTEMİ

Yeni düzenleme hakkında detayları anlatan Uroğlu, “İstanbul'da trafik akışını rahatlatmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda, Serbest Geçiş Sistemi'ni İstanbul'da devreye aldık. Samandıra, Avcılar, Ispartakule, Hadımköy gibi yol kesimlerindeki gişe adalarını ve kanopileri kaldırarak, vatandaşlarımızın hızlı ve güvenli geçişini sağlayacağız" açıklamalarında bulundu.

TRAFİK YOĞUNLUĞU BİTECEK

Böylelikle Serbest Geçiş Sistemi sayesinde ile gişelerde oluşan trafik yoğunluğu sona ermiş olacak. Gişe şerit seçme zorunluluğu ve hız düşümü nedeniyle oluşan trafik akış düzensizliği bitecek. Böylece, İstanbul'da trafik akışı daha hızlı hale gelecek.

KOOPERATİF AKILLI ULAŞIM SİSTEMİ

Öte yandan Uraloğlu, Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemleri uygulama ve test koridorunun Hasdal Kavşağı-İstanbul Havalimanı arasında gerçekleştirileceğini açıkladı. Bu uygulama ile araçlardan elde edilen veriler, diğer araçlara ve yol kenarı ünitelerine aktarılarak trafik güvenliğini üst seviyeye çıkartacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.