İstanbul'un göbeğindeki ünlü AVM satıldı 'Yeni sahipleri ağızları açık bıraktı

İstanbul'un göbeğindeki ünlü AVM satıldı 'Yeni sahipleri ağızları açık bıraktı
İstanbul’un göbeğindeki ünlü AVM 60 milyon doların üzerinde bir bedele satıldı. Yeni sahibi ise büyük şaşkınlık yarattı.

Ekonomim yazarı Necla Dalan İstanbul’da faaliyet gösteren Novada Ataşehir AVM’nin Fenerbahçe Üniversitesi tarafından satın alındığını açıklandı.

Dalan yazısından Ataşehir bölgesininim İstanbul Finans Merkezi’ne yakınlığı değerinin gittikçe arttığına dikkat çekti.

Bölgede, sık sık büyük binalar ve ofisler el değiştirdiğini belirten Dalan, geçtiğimiz yıl, Artaş İnşaat tarafından inşa edilen 38 katlı Avrupa Office Ataşehir binası, bir Suriyeli iş adamı tarafından 85 milyon dolara satın alındı, bu durum gündemi oldukça meşgul ettiğini hatırlattı.

Dalan, 2013 yılında Turkmall ve Ataşehir Belediyesi iş birliğiyle hizmete giren Novada Ataşehir Alışveriş Merkezi, son zamanlarda belediyenin nikah salonu olarak kullanılan bir mekâna dönüştüğüne vurgu yaptı.

14 bin metrekarelik geniş arsasıyla Novada Ataşehir AVM, Varyap Meridian, Dumankaya İkon, Ağaoğlu, Kent Plus, Up Hill gibi lüks konutlara, Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonu ile Metropol İstanbul'a beş dakikalık mesafede konumlanmaktadır. Ayrıca Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Yerleşkesi ile Yeditepe Vakıf Üniversitesi Yerleşkesi’ne de çok yakın.

ÜNLÜ AVM EN AZ 60 MİLYON DOLARA SATILDI

Dalan köşesine taşıdığı yazısından ünlü AVM’nin geçen hafta Fenerbahçe Üniversitesi tarafından satın alındığını belirtti.

Dalan konuya ilişkin yazısında şu ifadelere yer verdi;

Metropol İstanbul’da kiracı olan Fenerbahçe Üniversitesi bu satın almayla önümüzdeki aylarda kendi binasında hizmet vermeye başlayacakmış. Satışın kaç paraya gerçekleştiğine ilişkin biraz araştırma yaptım. Emlak çevrelerinde şu anda en kötü alışveriş merkezinin metrekare yatırım bedeli 1000 dolar civarında olduğu belirtiliyor. Novada AVM’nin de en az 60 milyon doların üzerinde bir fiyata satıldığı konuşuluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.