Zam bekleyen emekliye büyük şok 'Emekli maaşları düşürülecek' Yılların tecrübesi Ali Tezel ifşa etti

Zam bekleyen emekliye büyük şok 'Emekli maaşları düşürülecek' Yılların tecrübesi Ali Tezel ifşa etti
Yılların tecrübesi Ali Tezel ifşa etti. Zam bekleyen emekliye büyük şok! Emekli maaşları düşürülecek.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son düzenlemelerde dikkat çeken yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel'in iddiasına göre, devletin emekli maaşlarını düşürme planı olduğu konuşuluyor. Son günlerde Türkiye gündeminde yer alan "Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi" adlı yeni düzenleme, emekliler arasında nasıl bir etki yaratacağı merak konusu haline geldi.

Tamamlayıcı emeklilik sistemi, çalışanlara emeklilik dönemlerinde ikinci bir gelir elde etme imkanı sunmak amacıyla geliştirilmiş. Bu sistemle birlikte, emekli olan bireyler hem sosyal güvenlik sisteminden hem de tamamlayıcı emeklilik sisteminden maaş almış olacaklar.

0x0-20-bin-lira-cepte-kaliyor-2009-2010-tarihlerine-dikkat-prim-borcunun-ucte-birini-odeyerek-emekli-olun-1630837028309.jpg

Ancak SGK Uzmanı Ali Tezel'in ortaya attığı iddia, emekli maaşlarında düşüş olabileceği yönünde. Tezel'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, emeklilik yaşının kademeli olarak 65'e çıkarılması planlanıyor. Bu durumda, 9 Eylül 1999 tarihinden sonra işe girenler için beş yıllık bir planla emeklilik yaşı 65 veya 70'e çıkacak ve aylık bağlama oranları %25'e kadar düşürülecek.

ekran-goruntusu-2024-02-02-080030.png

Tezel'in paylaşımına göre, emekli aylığı bağlama oranlarının şu anki %28'den %25'e düşürülmesi bekleniyor. Yani, emekli maaşları daha düşük seviyede olacak. Bu iddia, emekliler arasında endişe yaratırken, detayların netleşmesi ve resmi açıklamaların yapılması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.