Yabancılar o hisseleri peynir ekmek gibi topluyor 'Borsada dikkat çeken hareketlilik'

Yabancılar o hisseleri peynir ekmek gibi topluyor 'Borsada dikkat çeken hareketlilik'
Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi dün yüzde 1,76 değer kazanarak 8.646,12 puan seviyesine ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

BIST 100 endeksi bir önceki kapanışa göre 149,46 puan arttı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,64 ile taş toprak olurken, en çok değer kaybeden ise yüzde 0,91 ile finansal kiralama faktoring oldu.

Borsadaki yükseliş ivmesi sürerken yabancı yatırımcıların ilgisi gün geçtikçe artıyor. Yabancı yatırımcılar tarafından Borsa İstanbul’da günlük bazda en fazla tercih edilen hisseler sırasıyla Cates Elektrik (CATES), Doğusan Boru (DOGUB), Rainbow Polikarbonat Sanayi (RNPOL) oldu.

Yabancı yatırımcılar tarafından günlük bazda en çok elden çıkarılan hisseler ise sırasıyla Şeker Yatırım Menkul Değerler (SKYMD), Zedur Enerji Elektrik (ZEDUR), İhlas Gayrimenkul (IHLGM) oldu.

GÜNLERDİR O HİSSELERİ TOPLUYORLAR

Yabancı yatırımcılar tarafından günlerdir alım ve satım işlemi yapılan hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul’da işlem gören Hedef Holding (HEDEF), Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (NUGYO), Sönmez Pamuklu Sanayii (SNPAM), Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri (YBTAS) hisselerinde yabancı yatırımcı oranı 10 gündür artarken bu süre Silverline Endüstri (SILVR) hisselerinde 8 gün oldu.

Yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul’da istikrarlı şekilde satış işlemi gerçekleştirdiği 5 hisse ise Derimod (DERIM), Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri (GENIL), Kimteks Poliüretan Sanayii (KMPUR), Euro Yatırım Holding (EUHOL) ve Sönmez Filament (SONME) oldu.

Borsa İstanbul’da DERIM, GENIL, KMPUR, hisselerinde çıkış 10 gündür sürerken, bu süre EUHOL ve SONME hissesinde 8 gün oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.