Selçuk Geçer seyyanen zammı açıkladı 'O emeklilere 9 bin TL verilecek'

Selçuk Geçer seyyanen zammı açıkladı 'O emeklilere 9 bin TL verilecek'
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, emeklileri heyecanlandırcak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, seyyanen zammı işaret ederek iktidara seslendi.

Milyonlarca emeklinin zam oranı yüzde 49,25 oranında düzenlenmişti. Fakat yapılan düzenleme 6 bin 700 ve altında kök aylığı alan vatandaşları etkilemedi. Bu neticede emekliler seslerini duyurmaya çalışıyorken, bazı uzman isimler ise destek açıklamalarında bulunuyor.

En düşük emekli aylıklarının açlık sınırı olan 15 bin TL’nin altında kalması da dikkat çekiyor. Emekliler ise yapılan düzenlemenin yetersiz olmasından dolayı seyyanen bir zam yapılmasını istiyor.

mevduat-faiz-orani-piyasa-ortalamasi-bir-yilda-43-artti.jpg

GEÇER: 19 BİN TL OLACAK

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ise emekli aylıklarına yüzde 49,25 oranında zam yapan iktidarı alkışlarken, 2008 yılındaki emekli maaşlarında yapılan değişikliği hatırlattı. Geçer, “Siz önce yasayı bir geri getirin. En düşük emekli maaşı asgari ücretin yüzde 110'u kadar olmalı. O vakit en düşük emekli maaşı 19 bin TL olacak.” dedi.

selcuk-gecer-16.jpg

2008 YILINDA EMEKLİLERİN DÖNÜM NOKTASI OLDU

Emekli aylığı güncelleme katsayısı, aylık bağlama oranı ve alt sınırlara ilişkin 2008 yılında yapılan değişiklikler ile emeklilerin büyümeden pay alamamasına sebep oldu. Bu yasa ile asgari ücret seviyesinde olan emekli aylıklarında düşüşler yaşanmaya başladı. Şu anda asgari ücret ile emekli maaşları arasındaki makası açtı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.