Dev şirketten binlerce kişiyi işten çıkarma kararı

Dev şirketten binlerce kişiyi işten çıkarma kararı
Alman Continental 7 bin 150 kişiyi işten çıkaracak.

Almanya merkezli lastik ve otomobil parçaları üreticisi Continental, elektrikli araçların yükselişiyle birlikte taşımacılık sektöründe yaşanan değişime daha etkin bir şekilde adapte olabilmek amacıyla 7.150 çalışanının işine son vereceğini duyurdu.

Alman Continental 7 bin 150 kişiyi işten çıkaracak - Dünya Gazetesi

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, Aralık 2023'te duyurulan küresel önlemler kapsamında otomotiv bölümünde araştırma ve geliştirme (AR-GE) verimliliğini artırmak için harekete geçilecek.

Otomotiv bölümünde yaklaşık 7.150 pozisyonun etkileneceği belirtilen açıklamada, Almanya ve diğer bölgelerde araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin de dahil olduğu şirket tesislerinin birleştirileceği ifade edildi.

Alman Continental'de işten çıkarma - Bloomberg HT

Ayrıca, AR-GE alanında 1.750 kişinin işten çıkarılacağı ve idari pozisyonlarda ise 5.400 kişinin işine son verileceği açıklandı.

Söz konusu işten çıkarmalar, Hannover merkezli lastik ve otomobil parçaları üreticinin küresel işgücünün yaklaşık 3,6'sına denk geliyor.

Alman Continental 7 bin 150 kişinin işine son vereceğini duyurdu - Fuar Dergisi

Continental, Kasım 2023’te 2025'ten itibaren yılda 400 milyon avro tasarruf etme planı kapsamında otomotiv bölümünde binlerce kişiyi işten çıkaracağını bildirmişti.

Grup, 2022 sonu itibarıyla 57 ülkede 200 bin kişiye istihdam sağlıyor.

CONTİNENTAL TARİHÇESİ

Continental, 1870'te Almanya'da temelleri atılan bir şirkettir ve 150 yılı aşkın süredir üretim faaliyetlerine devam etmektedir. Küresel çapta tanınan bir kalite standardına sahiptir. 1871'de Continental Caoutchouc şirketi kuruldu ve 1907'de Almanya'nın Korbach kentinde üretim tesisleri faaliyete geçti. Lastik üretiminde uzmanlaşan şirket, 1939'da Hanover'da yeni bir üretim tesisi daha açtı. 1979'da Uniroyal'ın Avrupa'daki lastik operasyonlarını devralarak, Avrupa pazarındaki konumunu daha da güçlendirdi.

1998 yılında Güney Afrika'nın Port Elizabeth kentinde faaliyete geçen Continental, lastik endüstrisinin küresel bir aktörü haline geldi. Aynı dönemde Slovakya'nın Púchov bölgesindeki üretim tesisi de satın alındı. 2006'da Brezilya'nın Camaçari şehrinde yeni bir üretim tesisi açılırken, bir sonraki yıl Slovakya'daki Continental Matador şirketinin çoğunluk hissesi devralındı.

continental-tarihcesi10.jpg

2009'da Sri Lanka'nın Kalutara şehrinde bir üretim tesisi satın alınarak katı lastik üretimine başlandı. Bu süreçte otomobil lastikleri sektöründe hızla büyüyen ve gelişen Continental, kendini kanıtlamış bir şirket konumuna geldi.

Türkiye'de, Bursa ilinde bulunan üretim tesisi 1996 yılında kurulmuş ve şimdiye kadar 22 milyondan fazla hava süspansiyon sistemi üretmiştir. Continental ayrıca, kurumsal seyahat hizmetleri sunan bir A Grubu Seyahat Acentesi olarak da faaliyet göstermektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.