Dev medya şirketinde kriz tırmanıyor '4 bin 800 kişi işten çıkarılacak

Dev medya şirketinde kriz tırmanıyor '4 bin 800 kişi işten çıkarılacak
Dünyaca ünlü medya şirketinde binlerce kişiyi etkileyecek kararı duyurdu.

Kanada'nın önde gelen medya şirketlerinden Bell Media, bünyesindeki bazı radyo kanallarını satışa çıkaracağını ve büyük bir işten çıkarma operasyonuyla 4 bin 800 kişiyi etkileyeceğini duyurdu. Ana şirketi BCE Inc'in kararıyla alınan bu adımla birlikte, medya sektöründe önemli değişikliklerin yaşanması bekleniyor.

Bell Media'nın aldığı kararın detaylarına göre, 103 bölgesel radyo kanalından 45'i satılacak. Bu satışların hangi alıcılara yapılacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sean Cohan, bu radyo kanallarının 7 ayrı alıcıya devredileceğini belirtti.

İşten çıkarmaların etkileri ise özellikle CTV ve BNN Bloomberg gibi televizyon kanallarında hissedilecek. Bell Media çalışanlarına gönderilen iç yazıda, söz konusu işten çıkarmaların hemen etkileyeceği ve özellikle Toronto dışında yayın yapan tüm CTV kanallarında hafta içi öğlen haber bültenlerinin sona ereceği ifade edildi.

Ayrıca, Toronto, Montreal ve Ottawa dışındaki tüm CTV ve CTV2 kanallarında hafta sonları saat 18.00 ve 23.00 haber bültenlerinin de kaldırılacağı açıklandı.

Bu değişiklikler, Bell Media'nın ana şirketi BCE Inc'in "maliyet düşürme tedbirleri" kapsamında alınan bir dizi kararın bir parçası olarak görülüyor. Daha önce Haziran 2023'te 1300 kişinin işten çıkarılacağı duyurulmuştu. Şimdi ise bu rakamın çok daha fazlasıyla karşı karşıya kalındı.

Bu kararlar, medya sektöründe çalışanların ve endüstriye ilişkin geleceğe dair belirsizliklerin artmasına neden olabilir. Bell Media'nın alacağı bir sonraki adımlar ve satış sürecinin nasıl ilerleyeceği, sektördeki tüm gözlerin üzerinde olduğu bir konu haline geldi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.