Dev markadan flaş karar 'Türkiye'de binlerce çalışanı var'

Dev markadan flaş karar 'Türkiye'de binlerce çalışanı var'
İngiliz şirket, maliyet azaltma programının bir parçası olarak, dondurma üretimi birimini ayrı bir şirkete dönüştürmeyi de planlıyor.

Merkezi İngiltere'de bulunan Unilever, dünya genelinde çoğunlukla ofis ortamlarında çalışan 7 bin 500 kişiye işten çıkarma kararı aldığını duyurdu.

Firma tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki üç yıl içinde yaklaşık 800 milyon avro tasarruf sağlamak amacıyla yeni bir yapılanma programının başlatıldığı vurgulandı.

Unilever, maliyet tasarrufu için yeni yapılanma sürecinde 7 bin 500 kişiyi işten çıkaracak

Açıklamada, "Önerilen değişikliklerin dünya genelinde ağırlıklı olarak ofis bazlı yaklaşık 7 bin 500 pozisyonu etkilemesi bekleniyor. Yeniden yapılandırma maliyetlerinin gelecek 3 yıl boyunca cironun yaklaşık yüzde 1,2'sini oluşturması bekleniyor." ifadesine yer verildi.

Unilever, maliyet azaltma stratejisi kapsamında dondurma üretim birimini ayrı bir şirket haline getirme planları yapıyor. Şirket, "Langnese", "Magnum" ve "Ben & Jerry's" gibi tanınmış markalara ev sahipliği yapan dondurma biriminin bağımsız bir şirket haline getirilmesinin 2025'in sonuna kadar tamamlanacağını duyurdu.

Sessiz İşten Çıkarma' Sessiz İstifaların Nedeni mi Yoksa Sonucu mu? | ZMD

Unilever dünya çapında 128 binden fazla çalışana sahip. İngiliz şirketin hisse değerleri, bu planın açıklanmasının ardından Londra borsasında %6'ya kadar arttı.

Unilever Türkiye olarak bugün 4 fabrika yatırımıyla, 5.000’i aşkın çalışanı, 20 binden fazla tedarikçisi ile 32 ülkeye ihracat yapıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.