CHP’den flaş Lütfü Savaş hamlesi ‘Kritik görüşme için tarih verildi’

CHP’den flaş Lütfü Savaş hamlesi ‘Kritik görüşme için tarih verildi’
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde tekrar aday gösterilen Lütfü Savaş için CHP harekete geçiyor.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin yıl dönümünde depremde en çok büyük hasar alan illerden biri olan Hatay’da Lütfü Savaş tepkisi devam ediyor.

Depremin yıldönümünde Hatay’da depremde ölenleri anmak için toplanan vatandaşlar bölgeye gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı yuhaladı.

Fahrettin Koca’nın ardından kalabalığı ziyarete gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ta vatandaşların tepkisi ile bölgeden uzaklaştırıldı.

lutfusavas.jpg

Tepkilere rağmen Hatay’da Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) tekrar aday gösterilen Lütfü Savaş için ilk adım geldi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, partisi tarafından yeniden aday gösterilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile ilgili tekrar değerlendirmede bulunulacağını söyledi.

“İnsani acıdan yükselenen isyanın sesini duymak zorundayız" ifadelerini kullanan Günaydın, YSK'ye aday listelerinin verileceği 17 Şubat 2024'e kadar adayları değiştirme imkanlarının olduğunu söyledi.

Bir canlı yayında konuşan Günaydın Hatay’daki tepkilerin CHP’nin izlediği deprem politikasına değil Lütfü Savaş’ın tekrar aday gösterilmesine yönelik olduğunu ifade etti.

lutfusavas.jpg

Gökhan Günaydın, deprem bölgesinde bir protesto varsa dolayısıyla bunun değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Günaydın konunun PM’de değerlendirileceği ifade edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.