Hatay'da Bakan Koca ve Lütfü Savaş'a büyük tepki

Hatay'da Bakan Koca ve Lütfü Savaş'a büyük tepki
6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için vatandaşlar tarafından anma töreni düzenlendi. Törene katılan Fahrettin Koca ve Lütfü Savaş protesto edildi.

Bundan tam 1 yıl önce, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevresindeki illerde de büyük acılara neden olan 7.8 büyüklüğündeki depremde, hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

Depremin başladığı saat olan 04:17'de Yunus Emre Parkı'nda bir araya gelen depremzedeler, meydana karanfiller bıraktı ve saygı duruşunda bulunarak depremde hayatını kaybedenleri andı.

Bazı siyasilerin de katıldığı törene protestolar damga vurdu. Şehirde yaşanan yıkım nedeniyle eleştirilen Belediye Başkanı Lütfü Savaş, tören alanına geldiğinde vatandaşlardan büyük tepki gördü. Depremzede vatandaşlar Savaş'ı yuhalayarak ve “İstifa” sloganları ile protesto etti.

ozgr.jpg

O sırada alanda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de Lütfü Savaş’ı yeniden aday gösterdiği için protestodan nasibini aldı.

faho.jpg

Aynı alanda protesto edilen bir diğer isim de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Kalabalığın arasında yürüyen Koca'ya bazı vatandaşların ‘’Biz kefen bulamadık, cenaze arabası bulamadık’’ diye bağırdığı duyuldu.

ekran-alintisi5.jpg

Protestoların hakkında Bakan Koca'dan sosyal medya hesabından bir açıklama geldi. Bakan Koca, “Depremde kaybettiğimiz canların saygıyla anılmasından, hatıralarının yad edilmesinden, sessizlik içinde ruhlarına fatihalar okunmasından, dualar edilmesinden rahatsız olan mı var? Bu dakikalar hürmet dakikalarıdır. Bunun aksine davranış hem yaşayanları hem aramızdan ayrılanların ruhunu incitir. Yeri gelir protesto anlayışla karşılanır. Ama bu hürmet dakikaları onun vakti değil.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.