Ahmet Ercan'dan uykuları kaçıracak deprem açıklaması 'O bölgeyi işaret etti'

Ahmet Ercan'dan uykuları kaçıracak deprem açıklaması 'O bölgeyi işaret etti'
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve birçok bölgede yıkıma neden olan 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yeni uyarı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan geldi. Tedirgin edici Ölüdeniz fay hattı uyarısı, çok sayıda yorum aldı, Ercan soru yağmuruna tutuldu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat deprem felaketinin üzerinden geçen 1 yıl acıları unutturmadı. Uzmanlar, deprem konusunda açıklamalarını artırarak sürdürmeye devam ediyor. Ülkemizin deprem bölgesi olması, uyarılarının ciddiyetini anlamayı kolaylaştırıyor ve birçok kişi deprem uzmanlarının yorumlarını sıkı bir şekilde takip ediyor.

deeprem-kamuson.jpg

Deprem konusunda uyarılarda bulunan ve yorumları takip edilen bir isim de Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan oluyor. Ercan, son yorumuyla ‘çekindiren’ uyarısını yaptı. Birçok kişiyi korkutan uyarıyla ilgili sorular oluşmaya başladı.

“BU ÇEKİNDİRİYOR”

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde pek çok uzman o anlarda yaşananlara dair çıkarımlarda bulundu ve yeni yaşanacak depremlere dair fay hatları bilgilerini paylaştı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da 6 Şubat depremlerine değindiği sosyal medya hesabından yeni bir bilgi paylaştı.

Uyarılarda bulunan Ercan, “Kızıldeniz Akabe körfezinden Yesemek'e kadar Ölüdeniz kırığı sarsım olarak suskun. Bu çekindiriyor” ifadelerini kullanarak yeni uyarısıyla takipçilerinin dikkatini çekti.

ahmet-ercan-tweet-001.jpg

Yapılan uyarı düşündürücü olsa da bazı internet kullanıcıları tehlikenin net boyutlarının ne olacağını anlamadıklarını ifade etti. Bir kullanıcının “Bu hat Hatay’dan geçmiyor Sayın Hocam” ifadelerine “Evet” şeklinde cevap veren Ercan, konuyla ilgili başka bir açıklamada bulunmadı.

Ölüdeniz fay hattı Hatay’ın güneyinden geçerek Suriye, İsrail, Ürdün, Lübnan sınırlarına uzanıyor.

2030 ÖNCESİ DEPREM BEKLİYOR

Ercan’ın bu sabah yaptığı bir sosyal medya paylaşımı oldukça manidar bulundu. Uyarılarının sık sık altını çizen Ercan, bu defa 6 Şubat depremlerini anarken yaptığı paylaşımla 2030 yılı öncesinde bir deprem beklediğinin işaretini verdi.

fay.webp

Ercan paylaşımında “Geçmiş olsun Erzincan, 1939, Yenice, Gönen, Erdek, Gediz 1970, Erzincan 1982,Gölcük 1999, Afyon, Ceyhan, Elazığ 2007, Van 2011, İzmir 2020, Elazığ Malatya 2020, K.Maraş, Malatya, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adana, Osmaniye, Elazığ, Urfa, Diyarbakır 2023. Geçmiş olsun ...202…” ifadelerini kullandı ve 2023 ile 2030 arasında her an bir depremin görülebileceğine dair acı bir gönderme yaptı.

ahmer-ercan2.jpg

Bu paylaşımı takipçileri tarafından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın 2030 yılına kalmadan büyük ve yıkıcı bir depremin görülebileceğini düşündüğü anlamına yoruldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.