Naci Görür'den kırmızı alarm ‘Fay uyanmak üzere’ diye uyardı ‘Bağırıyorum dikkat edin’

Naci Görür'den kırmızı alarm ‘Fay uyanmak üzere’ diye uyardı ‘Bağırıyorum dikkat edin’
Bir televizyon programına katılan Prof. Dr. Naci Görür, deprem riski olan önemli bölgelerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İzmir, İstanbul ve Tunceli illerinin altını çizen Görür, İstanbul için ilçe detayı da verdi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde yıkıcı etkilere neden olan 6 Şubat depremlerinin üzerinden geçen bir yıl vatandaşları endişelendirmeye başladı. Konuyla ilgili uzmanların yaptığı uyarılar da gündemden düşmüyor. Yer bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, bir televizyon programında açıklamalar yaptı. Detaylı açıklamalarını tv100 kanalına yapan Görür, uyarılarının altını kırmızı kalemle çizdi.

Beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı detaylara yer veren Görür, riskli ilçeleri tek tek saydı.

deeprem-kamuson.jpg

“BİZİ HELAK EDER”

Prof. Dr. Naci Görür, hem Doğu Anadolu fay hattına, hem İstanbul’a hem de İzmir’e dikkat çektiği uyarılarda bulundu. Doğu Anadolu Fay hattını ele alan Görür, daha önce 1939’dan 1999’a kadar boydan boya kırıldığını, bu fayın uyanmak üzere olduğunu ve İstanbul’da depremin beklendiğini söyledi. Görür, “Bu fay uyanırsa aynen Kuzey Anadolu Fayı gibi davranıp Kuzey'den Güney'e kırarsa bizi helak eder diye televizyonda söyledim.” diyerek uyarısını yineledi.

deprem1.jpg

“BAĞIRIYORUM TUNCELİ’YE DİKKAT EDİN”

Tunceli uyarılarını tekrar eden Görür, bilimsel verilere dikkat çekti ve tüm yer bilimcilerin bu öngörüleri yaptığını söyleyerek “Bağırıyorum Tunceli’ye dikkat edin diye. Bunu söylerken laf olsun diye demiyorum, bilimsel verilere göre öngörüde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Adıyaman ve Hakkari arasındaki tüm yerleşim yerlerini uyaran Görür, bu uyarıları yaparken çok ayrıntılı araştırma verilerini değil, Türkiye’nin jeolojik çatısını oluşturan fayları ve levha sınırlarının davranışlarını bildiklerinden bu bilgileri ifade ettiklerini söyledi ve “Biz o tecrübe ile öngörüde bulunuyoruz. Yoksa depremi tahmin etmiyoruz” dedi.

depremmm.jpg

İSTANBUL’DA O İLÇELERE DİKKAT!

Tuzla’dan Kadıköy’e kadar karada canlı faylar olduğunu ifade eden Prof. Dr. Görür, özellikle Pendik, Tuzla, Avcılar ve Bakırköy ilçelerinde dikkatli olunması konusunda uyardı.

Sadece Marmara Denizi’nde değil, karada da Kuzey Anadolu Fay zonunun parçası olan fayların olduğunu ve bunların canlı olduğunu söyleyen Görür, daha önce harekete geçtiklerinde 4,2 veya 4,3 büyüklüğünde deprem ürettiklerini söyledi.

İZMİR’DEKİ TEHLİKENİN BOYUTU HENÜZ BİLİNMİYOR

Prof. Dr. Naci Görür, dikkat edilmesi gereken bölgeler arasında görülen İzmir ile ilgili sözleriyle de dikkat çekti. Görür, programda açıkladığı fay hatlarının durumuna ve potansiyellerine göre İzmir’deki tehlikenin boyutunu, deprem zamanını ve yerini konuşabileceğini söyleyerek şimdilik bunun bilinmediğini ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.