Brokoliyi sakın böyle tüketmeyin Meğer herkes yanlış biliyormuş

Brokoliyi sakın böyle tüketmeyin Meğer herkes yanlış biliyormuş
Brokoli, sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olan ve pek çok faydası bulunan bir sebzedir. Ancak brokoli pişirirken bazı hatalar yapabilir.

Brokoli, yanlış pişirildiği takdirde brokolinin lezzetini, rengini ve besin değerini azaltabilir. İşte brokoli pişirirken yapılan hatalar nelerdir ve nasıl önüne geçilebilir?

BROKOLİYİ ÇOK KÜÇÜK PARÇALARA AYIRMAK

Brokoliyi çok küçük parçalara ayırmak, brokolinin pişme süresini kısaltır ancak aynı zamanda brokolinin sulanmasına ve besin değerinin kaybolmasına neden olur. Bu yüzden brokoliyi orta büyüklükte parçalara ayırmak daha iyidir.

18-brokoli.jpg

ÇOK UZUN SÜRE HAŞLAMAK

Brokoliyi çok uzun süre haşlamak, brokolinin renginin solmasına, kokusunun artmasına ve vitaminlerinin yok olmasına sebep olur. Brokoliyi haşlarken 5-7 dakikadan fazla bekletmemek gerekir.

BROKOLİYİ SOĞUK SUYA ATMAK

Brokoliyi haşlamaya başlamadan önce suyun kaynamasını beklemek gerekir. Brokoliyi soğuk suya atmak, brokolinin sert kalmasına ve pişmemesine yol açar.

TUZLU SUDA HAŞLAMAMAK

Brokoliyi tuzlu suda haşlamak, brokolinin lezzetini artırır ve rengini korur. Tuzsuz suda haşlanan brokoli soluk ve tatsız olur.

pieces-of-broccoli-y6dmrtdk997fj79x.jpg

ÜST ÜSTE KOYMAK

Brokolileri üst üste koymak, brokolilerin eşit şekilde pişmesini engeller ve bazılarının ezilmesine neden olur. Bu yüzden brokolileri tek kat halinde yaymak daha iyidir.

ÇOK FAZLA KAVURMAK

Brokolileri kavurmak, brokolilere farklı bir tat ve aroma katar ancak çok fazla kavurmak, brokolilerin yanmasına ve acılaşmasına sebep olur. Bu yüzden brokolileri kavururken orta ateşte ve sık sık karıştırarak pişirmek gerekir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.