Ne kadar yıkarsanız yıkayın çıkmıyor Zararını bilen hayatta mutfağına sokmuyor

Ne kadar yıkarsanız yıkayın çıkmıyor Zararını bilen hayatta mutfağına sokmuyor
Eğer mutfakta hijyenik olmak istiyorsanız ve de bulaşıkları ova ova yıkamadan temiz olduğuna güvenmiyorsanız size kötü bir haberimiz var. Kendi elinizle bakteri fabrikası kurmuş olabilirsiniz.

Tüm dünyada bulaşık yıkamak için en çok kullanılan madde bulaşık süngeri. Özellikle biz Türkler ne kadar bulaşık makinesi kullansak da özellikle tencereleri arada sırada sert süngerlerle ovmadan edemeyiz.

Bu şekilde mutfak gereçlerini tertemiz tuttuğunuzu sanıyorsanız aldanıyorsunuz. Mutfakta kullandığınız bulaşık süngerleri adeta bakteri üretme merkezi gibi çalışıyor ve siz bu bakterileri mutfak gereçlerinize kendi ellerinizle yayıyorsunuz. Bu bakteriler insan sağlığı açısından çok zararlı olmasa da elinizde yüzünüzde ve süngeri sürdüğünüz her yerde üremeye devam edebiliyor.

Mutfak süngerlerindeki bu bakteriler ise çoğu zaman kirli olmasından dolayı değil ıslak kalması nedeniyle ürüyor. Her gün değiştirmek dışında da kurtulmanın bir çaresi yok. Araştırmacılar daha çabuk kuruyan bulaşık fırçalarının süngerlere oranla daha masum gereçler olduğunu belirtiyor.

bulasiksungeri.jpg

BULAŞIK SÜNGERİNDEN NASIL UZAK DURULUR

-Bulaşık süngeri üzerindeki bakterilerden kurtulmak istiyorsanız, zorunlu haller dışında bulaşık fırçası kullanın. Sadece zorlu kirlerle karşılaştığında süngerinizi kullanın.

-Kullandıktan sonra yıkayın ve kurumaya bırakın. Süngerinizin tezgahın üzerinde ıslak kalmasına izin vermeyin.

-Unutmayın bulaşık süngerini ne kadar yıkarsanız yıkayın diplerinde bulaşık kalıntıları kalmaya devam eder. Bulaşık süngerinden vazgeçemiyorsanız sık sık değiştirin.

bulasikmakinesi.webp

-Bulaşık süngeri ile bağınızı koparmak için bulaşık makinesini daha çok kullanmaya başlayın. Bulaşık makinesini boşaltırken, gereçleri yerleştirirken harcadığınız sürede uzun zamandır dinlemediğiniz sevdiğiniz şarkıları dinleyin.

-Eğer bulaşıklarınızı çok bekletmeden yıkarsanız, daha kolay temizleneceği için bulaşık süngerine pek de gerek kalmayacağını hatırlayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.