Ünlü çiğ köfte şirketi 36 yıllık dönerciyi satın aldı

Ünlü çiğ köfte şirketi 36 yıllık dönerciyi satın aldı
81 ilde şubesi bulunan, 20 ülkeye ihracat yapan 36 yıllık döner devi, ünlü çiğköfte markası tarafından resmen satın alındı.

Yıllardır birbiriyle rekabet halinde olan döner ve çiğ köfte sektöründe dev satın alma gerçekleşti. Çiğ köfte piyasasının zirvesinde yer eden Komagene çiğ köfte, 36 yıldır piyasada bulunan adıyla nam salmış Bereket Döner’i resmen satın alarak bünyesine kattı.

Gerçekleştirilen satın alımla ilgili son imzanın geçen hafta perşembe günü atıldığı bildirilirken Ekonomim’den Necla Dalan satışla ilgili “Çiğ köfteci Komagene 36 yıllık dönerci Bereket’i aldı” başlıklı yazısında da satın almayla ilgili detayları aktarıyor.

Etsiz çiğ köfteyle piyasada olduğu gibi dünyada da bir marka haline gelen Komagene'nin 2426 şubesi bulunuyor. 2005 yılında açılan firmanın yelpazesinde 200'e yakın ürün bulunuyor. Komagene adını Kommagene Uygarlığı’ndan alıyor ve ilk şubesini 2005 yılında İstanbul’da açtı. Gebze’de 11 bin metrekare kapalı alanda günlük 80 ton üretim kapasitesine sahip.

komagene.jpg

Komagene Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Ceyhun Tekdemir, Bereket Döner’e ‘Hoş geldin’ diyor, adı gibi kendisinin de bize bereket getireceğine ve Bereket Döner’in tecrübesiyle birleşerek sektörde daha da güçlü bir konuma ulaşacağımıza inanıyoruz” mesajı paylaştı.

Hayrettin Taşkıran’ın kurucusu olduğu Bereket Döner, 1988 yılında Beyoğlu’nda küçük bir dükkanla yola çıktı. Geçen yılın rakamlarına göre 90’ı aşan şubesiyle Türkiye’nin önde gelen döner zincirlerinden biri oldu. 20’ye yakın ülkeye ihracat yapıyor.

Konuya dair bilgilerini aktarmaya devam eden Dalan satın almayla ilgili şu cümleleri sarfetti;

Döner sektöründe adını sağlam bir şekilde duyuran Komagene büyük bir hamle yaparak, Bereket Döner'i bünyesine kattığına değinen Dalan, 36 yıllık köklü bir geçmişi olan Bereket Döner, artık Yörpaş ailesinin bir parçası olarak yoluna devam edeceğini söyledi.

Kulislerde uzun süredir Bereket Döner'in mali sıkıntılar yaşadığı ve bu nedenle satışa çıkarıldığına dair dedikoduların dolaştığına değinen Dalan, geçen hafta perşembe günü atılan imzalarla birlikte bu söylentilerin gerçekliğinin netlik kazandığını ifade etti.

1547114213803501134-orig.jpg

Komagene'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Ceyhun Tekdemir, Bereket Döner'in Yörpaş ailesine katılmasının sevincini dile getirerek, 'Türkiye'nin önde gelen markalarından biri olan Bereket Döner'in artık ailemize katıldığını duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Komagene olarak, Bereket Döner'e hoş geldin diyoruz. Kendisinin de adı gibi bize bereket getireceğine ve tecrübelerini birleştirerek sektörde daha da güçlü bir konuma geleceğimize inanıyoruz.' şeklinde konuştu.

Bu birleşmeyle birlikte döner sektöründe yeni bir güç doğduğu aşikar. Komagene'nin yenilikçi yaklaşımıyla Bereket Döner'in deneyimi birleşerek, sektörde daha da ileriye taşınacak gibi görünüyor. Tüketicilerin de merakla beklediği bu birleşme, döner tutkunlarına daha geniş bir lezzet yelpazesi sunmayı vaat ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.