Avrupa Birliği’nden Amazon’a satın alma engeli 'Rakipleri koruyan karar'

Avrupa Birliği’nden Amazon’a satın alma engeli   'Rakipleri koruyan karar'
Amazon’un 1,7 milyar dolara almayı planladığı robot süpürge şirketi için Avrupa Birliği tarafından engel geldi.

ABD merkezli Amazon şirketi, 1,7 milyar dolara iRobot şirketinin satın almasını gerçekleştirmek isterken AB engeliyle karşı karşıya kaldı. Avrupa Komisyonu’nun başlattığı rekabet soruşturması kapsamında Amazon’un iRobot’u satın alması konusu detaylarıyla değerlendirildi.

irobot-headquarters.jpg

Komisyon tarafından Amazon’un iRobot şirketini 1,7 milyar dolara satın almasının robot süpürge pazarındaki rekabeti kısıtlayabileceği gerekçesi bildirildi. Avrupa Komisyonu’nun yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Avrupa Komisyonu, iRobot şirketinin satışının robot elektrikli süpürge pazarındaki rekabeti kısıtlayabileceği yönündeki ön görüşünü Amazon'a bildirdi.”

Amazon'un perakendecilere robot süpürgeler de dahil çeşitli ürünlerin reklamını yapmalarına ve satmalarına imkan tanıyan çevrim içi bir pazar yeri sunduğu anımsatılan açıklamada, Amazon'un aynı zamanda bu pazarda robot süpürgeler için bir perakendeci olarak faaliyet gösterdiği kaydedildi.

amazon2.jpg

‘RAKİPLERE ENGEL ÇIKARABİLİR’

Komisyona göre, Amazon eğer iRobot şirketini satın alırsa robot süpürge pazarındaki rakiplerine engel koyacak stratejiler geliştirerek kendine yol açabilir. Bu da haksız rekabet oluşmasını sağlayabilir.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun yetkileri arasında, Avrupa ülkelerinde faaliyette olan büyük ölçekli şirketlerin önemli satın almalarını denetlemek de bulunuyor.

GEÇEN YIL AÇIKLAMIŞTI

Amazon şirketi, iRobot’u 1,7 milyar dolara satın alacağını geçen yıl duyurmuştu. Bunun üzerine AB Komisyonu, Amazon’un iRobot’u satın almasıyla ilgili bir rekabet soruşturması başlatmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.