Türk-İş açıkladı: Asgari ücret açlık sınırının altına düştü

Türk-İş açıkladı: Asgari ücret açlık sınırının altına düştü
Türk-İş, dört kişilik ailenin aylık gıda harcaması tutarı olan açlık sınırını 14.026 TL olarak açıkladı. Bu kapsamda açlık sınırı 11 bin 402 lira olan asgari ücreti geçti.

Artan hayat pahalılığı, ekonomideki dalgalanmalar geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşları zorluyor. Milyonlarca kişi ay sonunu getiremiyor. . Faiz artışı ve dolar kurunun da yükselmeye devam etmesi yaşam şartlarını daha da zorlaştırıyor.

TÜRK-İŞ AÇIKLADI

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) her ay temel ihtiyaç ürünlerindeki değişiklikleri belirlediği 'Açlık ve Yoksulluk sınırı' raporu yayımlandı. Rapora göre; geçen ay 13 bin 684 lira olan açlık sınırı 14.026 TL'ye yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 44 bin 573 iken Kasım ayında 45.687 TL oldu. Böylece açlık sınırı asgari ücreti 3 bin lira geçti. Rapora göre; Kasım ayında gıda fiyatlarındaki aylık artı artış yüzde 2,49 olurken, yıllık artış yüzde 80,12 olarak gerçekleşti.

BEKÂR BİR ÇALIŞANIN YAŞAMA AYLIK MALİYETİ 18.239,8 TL

TÜRK-İŞ'ten yapılan açıklamada;"Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 14.025 TL’ye,gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 45.686,81 TL’ye,bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti de aylık 18.239,8 TL’ye yükseldi.'' ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.