Rus muhalif Navalny cezaevinde ölü bulundu

Rus muhalif Navalny cezaevinde ölü bulundu
Rus muhalif lider Aleksey Navalny, Rusya'daki bir cezaevinde hayatını kaybetti.

Rusya'da muhalefet lideri Aleksey Navalny, cezaevinde hayatını kaybetti. Bu bilgi, Reuters haber ajansına cezaevi yönetimi tarafından verildi. Navalny, 19 yıl hapis cezası alan ve Putin'in en büyük rakiplerinden biri olarak görülen bir isimdi. Aralık ayında Rusya'nın Kutup Bölgesi'nde bir hapishaneye gönderilmişti. Navalny'nin avukatı, son görüşmelerinde durumunun iyi olduğunu söylemişti. Kremlin ise Navalny'nin ölümüyle ilgili bir bilgilerinin olmadığını belirtti.

2727.jpeg

ALEKSEİ NAVALNY KİMDİR?

Aleksei Navalny, Rusya'da muhalefetin önde gelen isimlerinden biridir. Bir avukat olarak başladığı siyasi kariyerinde, hükümete ve devlet kurumlarına yönelik yolsuzluk suçlamalarıyla tanınmıştır. Sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan

Navalny, 2011 ve 2012'de düzenlenen büyük gösterilerin lideri olmuştur. Ancak Navalni'nin hükümet karşıtı faaliyetleri, onu Kremlin'in hedefi haline getirmiştir. Navalny, defalarca tutuklanmış, hapis yatmış ve ev hapsine alınmıştır.

2020 yılında bir uçak yolculuğu sırasında zehirlenmesi, uluslararası bir krize yol açmıştır. Navalny, zehirlenmesinden Rus hükümetini sorumlu tutmuştur. Almanya'da tedavi gördükten sonra Rusya'ya geri dönen Navalny, yeniden tutuklanmış ve hapse atılmıştır. Navalny ve yandaşları, onu Rusya'da "yolsuzlukla savaşan" bir kahraman olarak görürken, Rus hükümeti ise onu Batı'nın Rusya'ya karşı kullandığı bir "yabancı ajan" olarak suçlamaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.