Ersan Şen canlı yayında açıkladı ‘Emekliler kara kara düşünecek’

Ersan Şen canlı yayında açıkladı ‘Emekliler kara kara düşünecek’
Hukukçu Ersan Şen, emeklilere kötü haberi duyurdu.

Hukukçu Ersan Şen, emeklilerin merakla beklediği seyyanen zamma ilişkin kötü haberi verdi.

Milyonlarca emeklinin maaş zamlarına yapılan düzenleme ile yüzde 49,25 zam oranı ortaya çıkmıştı. Ancak bu zam oranından 6 bin 700 ve altındaki kök aylıkları etkilenmedi. Bu sebeple pek çok emekli en düşük emekli aylığı 10 bin TL almaya devam etti.

Birçok emekli maaş düzenlemesine karşın seyyanen zam istiyor. Ancak hükümet cephesinde bir açıklama yapılmadı. Seyyanen zam dışında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli bayram ikramiyesinde bir artışa gidileceğini açıklamıştı.

para.jpg

EMEKLİ SEYYANEN ZAM İSTİYOR

Açlık sınırının 15 bin TL olduğu ortamda emekli aylıklarının açlık sınırının altında kalması ise tepkilerin odağı oldu. Emekliler sosyal medya hesaplarından ‘emekli maaşlarına ikramiye değil, seyyanen zam istiyoruz’ şeklinde paylaşımlarda bulunuyor.

ŞEN: EMEKLİYE VERİLECEK PARA YOK

Emeklilerin derdini ise Hukukçu Ersan Şen gündemine aldı. Canlı yayında hükümete isyan eden Şen, “Emeklilerin durumu Per perişan durumda. Kimse kimseyi kandırmasına gerek yok. Rakamları duyunca utanıyorum. 10 bin TL veya 15 bin TL ile emekli nasıl geçinecek”dedi. Şen ayrıca hükümetin yerel seçim öncesi emekliye ek maaş verebilecek durumda olmadığını belirtti. Şen, "Çünkü o kadar çok harcama yaptık ki emekliye verecek para yok” ifadelerini kullandı.

ersan-sen.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.