Mehmet Şimşek’in enflasyonu rötar yaptı 'Sıra dışı bir şey yapmayacağız’

Mehmet Şimşek’in enflasyonu rötar yaptı  'Sıra dışı bir şey yapmayacağız’
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tek rakamlı enflasyona ulaşılacağı tarihi açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisi ve Orta Vadeli Program'ın fiyat istikrarına ve tek rakamlı enflasyona ulaşılması için tarihi verdi. Şimşek, "2028 itibarıyla fiyat istikrarını sağlamış olacağız, yolculuk başlamış durumda" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye- Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu'nun açılışında Türkiye ekonomisi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye ekonomisi ve Orta Vadeli Program'ın fiyat istikrarına ve tek rakamlı enflasyona ulaşmayı hedeflendiğini vurgulayan Bakan Şimşek, 2028 itibarıyla fiyat istikrarını sağlamış olacaklarını belirtti. Yolculuğun başlamış olduğunu söyleyen Şimşek, “Enflasyon azaltılmasına giden yol; enflasyonun bu yıl yüzde 30'ların ortalarına düşmesini, gelecek yıl yüzde 14 civarına düşmesini, 2026'da tek basamaklıya düşmesini hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"ENFLASYON BU YIL YÜZDE 30’LARA KADAR DÜŞECEK”

Türkiye ekonomisi ve Orta Vadeli Program'a sunumda yer veren Şimşek, Orta Vadeli Program'ın fiyat istikrarına ve tek rakamlı enflasyona ulaşmayı amaçladığının belirtirken doğru yolda olduklarını açıkladı. Şimşek, “2028 itibarıyla fiyat istikrarını sağlamış olacağız, yolculuk başlamış durumda. Yılın ikinci yarısında enflasyon kayda değer oranda düşmüş olacak. Enflasyon azaltılmasına giden yol; enflasyonun bu yıl yüzde 30'ların ortalarına düşmesini, gelecek yıl yüzde 14 civarına düşmesini, 2026'da tek basamaklıya düşmesini hedefliyoruz. Bu, küresel deneyimle uyumlu bir öngörü” dedi.

emekli.jpg

"ENFLASYONUN AZALMASI HIZLANACAK"

OVP programının işe yaradığına dair güçlü kanıtlar olduğunu aktaran Şimşek, “Bu program nasıl çalışacağını bilmemiz gerek; mantıklı politikalar ve yapısal dönüşümlerin bir araya gelmesi, iyi bir anlatı... Bu anlatı, yatırımcı güvenini tekrar inşa etmeye yardımcı olacak, içeri akışı artıracak, paranın değerinin artmasını sağlayacak. Enflasyonun azalması hızlanacak ve ekonomideki dengesizlikler bu şekilde dengelenmiş olacak. Programın planlanan çalışma şekli bu ve bu program çalışmaya, işe yaramaya başladı bile” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN RİSK ALGISI DAHA AZ”

Türkiye'nin risk priminde yaşanan düşüşe ayak basan Şimşek, "Türkiye'nin risk algısı şu andaki puanlardan çok daha iyi durumda. Makas açıklığına bakacak olursak, aslında şu andaki puanlama kurumlarının Türkiye'ye verdiği puanın 2 basamak yukarısında. Şimdiden piyasalar, Türkiye'de daha az risk olduğunu düşünüyorlar” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.