Muz yüklü konteynerler Türkiye'ye geliyordu İçinde 3.2 ton uyuşturucu ele geçirildi

Muz yüklü konteynerler Türkiye'ye geliyordu İçinde 3.2 ton uyuşturucu ele geçirildi
Avrupa Birliği Polis Teşkilatı, Ekvador'dan muz taşıyan konteynerlerle Türkiye, Belçika ve Hollanda'daki limanlara tonlarca kokain gönderen suç çetesini çökertti.

Türkiye, Hollanda, Belçika ve Arnavutluk'ta dört ülkeyi kapsayan bir operasyonla 3 ton 200 kilo kokain yakalandı. Europol tarafından yürütülen soruşturmada, İspanya'nın Marbella kentinde ikamet eden bir İtalyan iş insanının Ekvador'dan Kolombiyalı kaynaklardan aylık 4 ton kokain satın aldığı ortaya çıktı. Türk polisi de operasyona katkı sağlayarak, Türkiye'deki kokain sevkiyatını engelledi.

Ekvador'da faaliyet gösteren bir suç örgütü, Avrupa'ya kokain kaçakçılığı yapmak için meyve konteynerlerini kullanıyordu. Bu örgütün bir üyesi olan Arnavut asıllı bir kişi, kokainin Kolombiya'dan Ekvador'a transfer edilmesine yardımcı oluyordu. Kokain, muz kutularının içine gizlenerek Ekvador'un Guayaquil limanından İspanya'nın Algeciras limanına ve diğer Avrupa ülkelerine gönderiliyordu. Europol, 6 Şubat'ta İspanya ve Ekvador'da eş zamanlı operasyonlar düzenleyerek, suç örgütünü çökertti.

MAL VARLIKLARI DONDURULDU

Türkiye, Belçika, Hollanda ve Arnavutluk'ta gerçekleştirilen ortak operasyonda büyük bir uyuşturucu şebekesi çökertildi. Europol, 3,2 ton kokainin ele geçirildiğini ve 31 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Şüphelilerin İspanya'da yasal işlere yatırım yaparak kara parayı akladıkları tespit edildi. Avrupa genelinde uyuşturucu ticareti yapan ve Batı Balkanlar'la bağlantılı olan çetenin mal varlıklarına da el konuldu. Operasyonda 25 araç, 10 silah, 13 milyon euro değerinde elektronik cihaz ve 3 milyon euro nakit para ele geçirildi. Ayrıca çete liderlerinin 48 milyon euro değerindeki mal varlıkları donduruldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.