Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor ‘Yeni dönem başladı’

Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor ‘Yeni dönem başladı’
İkinci el ve sıfır araba satışlarında yaşanan sorunlara ilişkin yeni dönem başladı.

İkinci el ve sıfır araba satışında yaşanan uyuşmazlıklara yeni bir çözüm bulundu. Alıcı ile satıcı arasındaki sorunlar artık Mahkemeye gitmeden çözülebilecek.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) tarafından kurulan MASFEDTAM adlı tahkim mekanizması ile araç alım satımlarında yeni dönem başladı. Artık kusurlu araç alım satımındaki uyuşmazlıklar mahkemeye gitmeden çözülecek.

shutterstock-212665582-5578669658.jpg

MAHKEMEYE GİTMEDEN ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

MASFED Başkanı Aydın Erkoç, araç alım satımlarındaki sorunlarla ilgili olarak tahkim mekanizmasını kurduklarını açıkladı. Bu sayede sorunların hızlı bir şekilde çözüme kavuşacağını belirten Aydın Erkoç, bu hizmetin Adalet Bakanlığı'ndan alınan yetki ile yapıldığını belirtti.

Araç alım satımlarında kilometre sıfırlama, kazalı araçların kusursuzmuş gibi satışa sunulması gibi sorunların yaşanabildiğini aktaran Aydın Erkoç, Türkiye genelinde sorunlu araç alım satımlarına ilişkin konuların mahkemeye gitmeden çözüme kavuşacağının altını çizdi.

2024-02-kusurlu-arac15-3.jpg

BİR YIL İÇİNDE 600 BAŞVURU YAPILDI

Aydın Erkoç, Türkiye’de 70 bin motorlu araç satıcısının bulunduğunu ve yıllık 10 milyon aracın alınıp satıldığının bilgisini aktardı. Erkoç, gerçekleştirilen bu alım satımlardan yaşanan haksızlıkları giderebilmek için kurdukları Tahkim mekanizması hakkında konuştu.

Mesleklerinin daha itibarlı hale getirmek amacıyla disiplin kurulu oluşturduklarını söyleyen Erkoç, galerilerden alınan kusurlu araçların satışına ilişkin sorunların çözüme kavuşması için oluşturdukları disiplin kuruluna, bir yıl içinde 600 başvuru yapıldığını belirtti.

Erkoç’un aktardığına göre, başvurulardan 598’i çözüme kavuşurken, 2 tanesi mahkemeye intikal ettiğini belirtti.

ikinci-el-araba-alim-satimi-scaled-1024x683.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.