7 İlde eş zamanlı dolandırıcılık operasyonunda 20 kişi gözaltına alındı

7 İlde eş zamanlı dolandırıcılık operasyonunda 20 kişi gözaltına alındı
Isparta merkezinde başlatılan geniş çaplı bir operasyon, dolandırıcılık şebekesine darbe vurdu. Yedi ayrı ilde eş zamanlı yürütülen bu operasyonlar sonucunda, 20 şüpheli gözaltına alındı.

Yapılan incelemelerde, 21 ilde gerçekleştirilen 41 dolandırıcılık vakasında, şüphelilerin toplamda 11 milyon 69 bin 33 lira haksız kazanç elde ettiği belirlendi. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Asayiş Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen bu operasyonlar, vatandaşları telefonla arayıp kamu görevlisi süsü vererek dolandıran kişilere yönelikti.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Isparta merkezli olmak üzere Adana, Bursa, İstanbul, İzmir, Samsun ve Şanlıurfa'da operasyonlar düzenledi. Şanlıurfa'daki bir iş yerine yapılan baskında, 3 milyon 874 bin lira nakit para ele geçirildi.

Olay yerinde bulunan 3 şüpheli gözaltına alınırken, İ.Y. ve R.U. isimli 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. K.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dolandırıcılık faaliyetlerinden elde edilen gelirlerin aktarıldığı banka hesaplarının sahipleri ve bu hesapları kullananlar da dahil olmak üzere C.Y.E., İ.A., E.D., S.G., D.Y., C.D., B.B., C.V., O.T.K., Y.K., B.G., F.T. ve D.H. isimli şüpheliler de yakalandı.

Bu şüphelilerden 7'si tutuklanırken, S.G., D.Y., O.T.K. ve D.H. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. B.B. ve B.G.G. isimli 2 şüpheli ise savcılık kararıyla serbest bırakıldı. Ayrıca M.F.Ö., E.A., E.B. ve V.O. isimli şüphelilerin, farklı illerde işlenen dolandırıcılık suçları nedeniyle zaten tutuklu oldukları öğrenildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.