Sakın IBAN'a ödeme yapmayın 'Banka hesabı olanlar dikkat'

Sakın IBAN'a ödeme yapmayın 'Banka hesabı olanlar dikkat'
Banka hesabı olanlar dikkat! Uzmanlar uyardı sakın IBAN'a ödeme yapmayın.

Kuaförlerden giyim mağazalarına kadar birçok esnaf, komisyon vermemek için artık IBAN üzerinden ödeme yöntemini tercih ediyor. Ancak uzmanlar, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini ve IBAN'a ödeme yapmanın ciddi riskler içerdiğini vurguluyorlar. Çünkü bu şekilde beklenmedik bir şekilde suçun bir parçası olabilirsiniz.

TÜKONFED üyesi Avukat Saadet Kartı, IBAN üzerinden ödeme yapmanın kara para aklama veya uyuşturucu ticareti gibi suçlara aracılık ediyor gibi görünebileceğini belirtiyor. Bu nedenle, IBAN'a ödeme yapmaktan kaçınılması gerektiğini vurguluyor.

SAKIN IBAN'A PARA GÖNDERMEYİN!

Avukat Saadet Kartı, "IBAN üzerinden para göndererek, bilmeden de olsa suça ortak olabileceğinizi" söyleyerek kara para aklama yöntemlerinden birini açıklıyor. Örneğin, binlerce kişiye dağıtılan paraların iş yerleri üzerinden sisteme sokulduğunu belirterek, işletmenin IBAN'ına para gönderen kişilerin bu sistemin içine girmiş gibi görünebileceğini ve bu durumun savcılık soruşturmasına konu olabileceğini ifade ediyor.

DOLANDIRILMA RİSKİ YÜKSEK

Özellikle internet alışverişlerinde IBAN'a ödeme yaparken dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Kartı, dolandırılma riskinin yüksek olduğunu belirtiyor. IBAN'lı ödemenin dezavantajlarını da açıklayarak, kartlı işlem yapmadığı için tüketicinin kredi puanlarını toplayamayacağını ve taksit imkanlarından yararlanamayacağını belirtiyor. Bu nedenle, tüketicilerin IBAN üzerinden ödeme yaparken çok dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.