Bayram ikramiyesi planını canlı yayında ağzından kaçırdı 'Emekliye beklenmedik sürpriz'

Bayram ikramiyesi planını canlı yayında ağzından kaçırdı 'Emekliye beklenmedik sürpriz'
Milyonlarca emeklinin gözü yılda iki kez verilecek bayram ikramiyesine çevrildi. Bayram ikramiyesi planını canlı yayında ağzından kaçırdı.

Tüm emekli maaş artışının eşitlenmesi ile birlikte zamdan doğan farklar emeklinin hesaplarına geçti. Son anda yapılan yüzde 49,25’lik artış emeklilerin yüzünü güldürürken, gözler bu kez yılda iki kez ödenen bayram ikramiyesine çevrildi. TGRT Haber Ekonomi Editörü Yaprak Hırka Yıldız, Cem Küçük'e bayram ikramiyeleriyle ilgili beklentileri açıkladı.

Yaprak Hırka Yıldız emekli ikramiyeleri ile ilgili, "Kaç lira olacağı merak ediliyor. Son olarak verilen rakam 5 bin lira olduğu için acaba bu rakam olabilir mi şeklinde beklentiler var. Bununla ilgili olarak Bakan Işıkhan bir çalışma yapıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile de bu rakamı paylaşacaklarını söyledi. Ama altını çizelim henüz bir rakam telaffuz edilmedi. Çalışmalar ve öneriler var” dedi.

TBMM'YE YASA TEKLİFİ SUNULACAK

Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat'ın bir televizyon programında bayram ikramiyeleriyle ilgili açıklamalarını da aktardı. Bakan Işıkhan'ın, emeklilere 5 bin lira destek verdiklerini ve bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağını vurguladığını belirtti.

Emekliye verilecek bayram ikramiyelerinin artırılması için Meclis düzenlemesinin gerekliliğine de değindi. Hükümetin bu konuda teknik ve bütçe çalışmalarını tamamladıktan sonra TBMM'ye yasa teklifi sunması gerektiğini ifade etti.

EMEKLİ İKRAMİYESİNDEKİ 3 FORMÜL

Bayram ikramiyelerinin artışı için üç farklı formül üzerinde konuşulduğunu belirtildi. İlk formülde yüzde 50 artışla emeklilere 3 bin lira, ikinci formülde 2024'ün Emekliler Yılı olarak belirlenmesiyle özel bir artışla 4 bin lira, üçüncü formülde ise 2023 Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin bu yıl Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinde uygulanmasıyla 10 bin lira ödeme yapılması öngörülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.