En düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı 25 bin TL olacak ‘SGK Uzmanı Ali Tezel canlı yayında açıkladı'

En düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı 25 bin TL olacak ‘SGK Uzmanı Ali Tezel canlı yayında açıkladı'
SGK Uzmanı Ali Tezel, emeklilerin gerçek maaşlarını ortaya çıkardı.

SGK Uzmanı Ali Tezel, emeklilerin gerçek maaşlarını ortaya çıkardı. En düşük emekli maaşı rakamı 25 bin TL olacaktı.

MİLYONLARCA EMEKLİ DÜZENLEME İSTİYOR

Milyonlarca emekli maaşına yeni yapılan düzenleme ile yüzde 49,25 oranında zam gerçekleştirildi. Bu zam oranı ile birlikte en düşük emekli aylığı 10 bin TL’de kalmaya devam etti. 6 bin 700 ve altında kök aylığı alan vatandaşlar bu zam oranında yararlanmaması ise dikkat çekti. Milyonlarca emekli aylıklarının düşük olmasından dolayı maaşlarında düzenleme yapılmasını istiyor.

emekl-21.jpg

MAAŞLAR ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Açlık sınırının 15 bin TL olduğu bu zamanda emekli maaşlarının 10 bin TL olması emeklinin cebini zorluyor. Öyle ki emekli maaşları yapılan diğer zamlar ile erimeye devam ediyor. Bu neticede emekliler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yılını ‘Emekli Yılı’ ilan etmesi münasebetiyle maaşlarda bir artış beklentisi şimdiden oluşmuş durumda

TEZEL: 25 BİN TL OLACAKTI

SGK Uzmanı Ali Tezel, emeklilerin dertlerini gündeme getirmeye devam ediyor. Tezel, emekli maaşlarının asıl olması gereken rakamın açıkladı. Tezel, 2008 reformunu hatırlatarak emeklinin al aşağı edildiğini belirtti. Tezel, “Bu iktidar reformu yapmasaydı, şu anda emekli maaşı 25 bin TL olacaktı. O hesaplamaya göre şu anda en düşük SSK ve bağkur emekli maaşı 25 bin TL'ydi. Bizim zamanında dalga geçtiğimiz Bulgar ve Romanya emeklileri ayda 50 dolar alıyordu. Şimdi biz de o zulme doğru gidiyoruz” dedi.

1381698.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum