Trendyol halka arz oluyor 'Yatırımcılar borsada bayram edecek'

Trendyol halka arz oluyor 'Yatırımcılar borsada bayram edecek'
Türkiye’nin en ünlü online alışveriş siteleri arasında yer Trendyol halka arz olmaya hazırlanıyor.

Ünlü alışveriş sitesi Trenyol, Borsa İstanbul’da halk arz olmayı bekleyen şirketlerin arasına katılıyor. Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin, halka arz sürecine ilişkin Bloomberg TV’ye yaptığı açıklamada “Güçlü bilançolarımız var, yatırımcılarımız ciddi uluslararası destek sağlıyor. Halka arz için acele etmeyeceğiz. Nihayetinde tüm teknoloji şirketleri gibi planlarımızda olacak” dedi.

Çetin, 2024 yılı hedefleri kapsamında gelirlerinin yüzde 20’sinin uluslararası olmasını beklediklerini belirtirken halka arz sürecinde bu oranın en az yüzde 50 olması gerektiğine vurgu yaptı. Bu yıl Körfez bölgesindeki aktif müşteri sayısının 1 milyonu geçtiği ve yıl sonuna kadar bu rakamı 6 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirten Çetin, "En büyük hayalim, mümkün olan en kısa sürede 10 milyon müşteriye ulaşmak" dedi.

Çetin, geçen yıl dolar bazında büyümelerinin yaklaşık yüzde 50 olduğunu belirtirken, yeni yıla çift haneli büyümeyle başladıklarını vurguladı. Önceliklerinin işlerini uluslararası alanda genişletmek olduğunu belirtti.

Trenyol'un halka arzda kaç lot vereceği, hisse fiyatı, hangi bankalardan ve tarihlerde talep toplayacağı Sermaye Piyasa Kurulu (SPK) tarafından halka arz onayı almasının ardından netlik kazanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.