Tüm sürücüleri ilgilendiren flaş düzenleme 'Ehliyette o şart artık zorunlu olmayacak'

Tüm sürücüleri ilgilendiren flaş düzenleme 'Ehliyette o şart artık zorunlu olmayacak'
Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklik ile milyonlarca ehliyet sahibi için yeni bir dönem başladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen trafikte yasal düzenleme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Karayolları Trafik Kanunu’nda milyonlarca sürücüyü sevinçten havalara uçuracak bir değişikliğe imza atıldı. Bu değişik ile birlikte trafikte yeni bir dönem başladı.

istanbul-trafik-aa-2135136.jpg

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre deneyim bakımından en az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmak, gereken sağlık şartlarını taşımak ve daha önce geriye doğru 5 yıl içinde sürücü belgesi geçici veya daimi olarak geri alınmamış olmak koşulları aranacak.

thumbs-b-c-6b3d02bd3f8cb55fc4b939c709493c04.jpg

Tamamlanan direksiyon eğitimi dersini başarıyla bitirip uygulama sınavını geçerek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen A1 sınıfı sertifikayı almak, sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenmesi durumunda, ticari amaçla kullanılan motosikletler hariç olmak üzere Türkiye genelinde A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilecek motosikletleri de kullanmaya hak kazanılacaktır.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişikliğe ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Tüm motosiklet tutkunlarına hayırlı olsun." ifadelerini kullanırken, düzenlemeye ilişkin şartlar hakkında detay verdi. Bakan Yerlikaya'nın paylaşımı şu şekilde;

44.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.