Yabancılar borsayı adeta yağmaladı 'Haftalardır o hisseleri peynir ekmek gibi topluyorlar'

Yabancılar borsayı adeta yağmaladı 'Haftalardır o hisseleri peynir ekmek gibi topluyorlar'
Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde yüzde 0,09 değer kazanarak 9.250,36 puan seviyesine ulaştı. BIST 10 tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi. BIST 100 endeksi ulaştığı 9.250,36 puan seviyesi ile tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,55 ile madencilik olurken, en değer çok kaybettiren ise yüzde 1,09 ile ticaret oldu.

thumbs-b-c-30726414b8f5afc53f41c7b35bc48a11-001.jpg

YABANCILAR O HİSSELERİ ALIYOR

Borsa İstanbul, pozitif bir seyir izlemeyi sürdürürken yabancı yatırımcının borsaya ilgisi sürüyor. Yabancı yatırımcılar tarafından Borsa İstanbul’da günlük bazda en fazla alım işlemi gerçekleştiren hisseler sırayla Doğusan Boru Sanayi (DOGUB), Avrupa Yatırım Holding (AVHOL), Rainbow Polikarbonat (RNPOL) oldu.

Yabancı yatırımcılar tarafından günlük bazda en çok satış işlemi yapılan hisseler ise sırasıyla Global Menkul Değerler (GLBMD), Reeder Teknoloji (REEDR), HatSan Gemi (HATSN) oldu.

GÜNLERDİR O HİSSELERİ TOPLUYORLAR

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcının istikrarlı bir şekilde alım ve satım işlemi yaptığı hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcı oranı Beşiktaş Futbol Yatırımları (BJKAS) ve Verusa Holding (VERUS) hisselerin 10 gündür atarken, bu süre Klimasan Klima Sanayi (KLMSN) 8 gün, Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (DGGYO) 6 gün, Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi (BANVT) 5 gün oldu.

Yabancı yatırımcıların istikrarlı şekilde satış işlemi gerçekleştirdiği 5 hisse ise sırasıyla Yibitaş Yozgat (YBTAS), Penta Teknoloji (PENTA), Ünlü Yatırım Holding (UNLU), Bak Ambalaj (BAKAB), EYG Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (EYGYO)oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.