Trump'a dolandırıcılıktan ağır ceza 'Yüzlerce milyon dolarını kaybetti'

Trump'a dolandırıcılıktan ağır ceza 'Yüzlerce milyon dolarını kaybetti'
ABD’nin eski başkanı olan Donald Trump’a New York’ta emlak sektöründe dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davada karar verildi. Eski başkana yüzlerce milyon dolarlık para cezası kesildi.

Eski ABD başkanı, milyarder iş adamı Donald Trump’, New York’ta emlak sektöründe dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle suçlandığı davadan karar çıktı.

ekran-alintisi5.jpg

New York Başsavcısı ‘Letitia James’, Donald Trump’ı, üç çocuğunun ve şirketinin toplam servetini 3,6 milyar dolar fazla göstermekle suçlamıştı.

Başsavcı James, Trump ve çocuklarının New York’ta bir daha şirket kurmamasını, beş yıl boyunca ticari gayrimenkul alım satım işlemlerinin yasaklanmasını ve 370 milyon dolar para cezasına çarptırılmasını talep etmişti.

ekran-alintisi6.jpg

Trump’ın yargılandığı davadan karar çıktı. Buna göre, Trump’a 354,9 milyon dolar para cezası, üç yıl boyunca New York’ta herhangi bir şirkette görev almama ve bu 3 yıllık süre boyunca hiçbir bankada kredi çekememe cezası verildi.

ekran-alintisi7.jpg

Emlak imparatoru olarak bilinen eski ABD başkanı Donald Trump ise kararı temyize götürme kararı aldı. Hakkında yapılan tüm suçlamaları reddeden Trump, bu davayı ‘siyasi bir kan davası’ olarak nitelendirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.