Evine bu yiyecekleri sokanlar 10 yıl yaşlanıyor! Zehir saçıyor: Sağlığı yavaş yavaş bozuyor

Evine bu yiyecekleri sokanlar 10 yıl yaşlanıyor! Zehir saçıyor: Sağlığı yavaş yavaş bozuyor
Herkesin evinde mutlaka en az biri bulunan bu yiyecekler sağlığı geri dönülmez şekilde bozup ömrümüzü kısaltıyor.

Sofralara mutlaka giren, ancak zararları saymakla bitmeyen yiyecekleri evin kapısından bile sokmamanız gerekiyor. Çünkü bu yiyecekleri tükettiğinizde ömrünüz kısalıyor, sağlığınız ağır ağır bozuluyor. Üstelik geri dönülemez hasarlar vücut sisteminizde meydana geliyor.

Evinizde bu yiyecekler varsa bir kere bile düşünmeden çöpe atabilirsiniz. Tamamını bırakırsanız, sağlıklı günlere yelken açabilirsiniz. Peki, zehir saçan bu besinler neler? Bu konuyu dikkatle okuyun.

MARGARİN

Birçok kişinin aslında bildiği bir gerçek olarak margarinler zehir saçıyor. Damarları tıkayan ve kalp sorunları yaşamaya neden olan margarin, mutlaka evlerden uzak tutulması gereken bir yiyecektir. Tadı yemeklere lezzet kattığı gerekçesiyle ve tereyağının ekonomik şartlarda birçok aileye pahalı gelmesi nedeniyle kullanılan margarin kapıdan bile sokulmamalı.

HAZIR KAHVE ÜRÜNLERİ

Granül kahve olarak bilinen, toz çözünebilir kahveler, üçü bir arada diye tabir edilen hazır kahveler ağzınıza bile sürmemeniz gereken içeceklerdendir. Kahve elbette sevilen ve leziz bir içecektir ancak kahve içmek isteyenlerin demlenebilen ve pişirilebilen kahve çeşitlerini tercih etmeleri sağlıklı olacaktır. Bunlar da Türk kahvesi, filtre kahve çeşitleri, espresso gibi kahvelerdir. Bunun dışında suda çözünen hazır kahvelerden uzak durun.

BULYONLAR

Yemeklerin lezzetini kolay yoldan arttırmak isteyenlerin tercihi hazır bulyonlar da sağlığı tehdit eden yiyeceklerden biridir. Tıpkı margarin kadar sağlığa zararlıdır. İçerisinde kanserojen madde ve koruyucu bulunan bulyonlar, karaciğeri bitiriyor.

Öte yandan Çin tuzu denen MSG maddesi, bulyonların içerisinde yer alıyor. Hem bağımlılık yapan bu ürün hem de vücuda zehir etkilerinde bulunuyor.

ŞEKER

Tüm gıdalarda kullanılan şeker, en büyük hastalıkların tetikleyicisi olarak doktorlar tarafından da uzak durulması gereken besinler arasında yer alıyor. Kanser türü hastalıklarda şeker, vücutta bulunan tümörü besleme özelliğiyle biliniyor. Ayrıca karaciğere zarar verip tüm organların ve karaciğerin yağlanmasını da hızlandıran şeker, mutfaklarda mümkün olduğunca az kullanılmalı.

Ancak vücut için şeker tabii ki belirli ölçüde gerekli olabiliyor. Ancak bunun için doğal şekerden yararlanmak gerekiyor. Meyvelerden ve baldan doğal şeker alabilirsiniz ve böylece beyaz şekerden uzak durabilirsiniz.

BEYAZ EKMEK

Tıpkı şeker kadar zararlı bir diğer yiyecek de beyaz ekmekler… Her sofraya giren beyaz ekmek, şekerinizi artırıyor ve obezite gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor. Zararları büyük ölçüde kendini gösteren beyaz ekmek fırından yeni çıktığında her ne kadar leziz bir yiyecek olsa da bir kere uzak durmaya başladığınızda bir daha çok sık aramayacağınız bir besin. Bu yüzden sofralarınızdan beyaz ekmeği mutlaka çıkarın.

HAZIR ÇORBALAR

Evde alternatif farklı bir çorba pişsin isteyip vakit bulamadığınızda satın aldığınız hazır çorbalar da içerisindeki koruyucular ve kanserojen maddeler dolayısıyla sofraların baş düşmanı oluyor. Bunları kesinlikle almamalı, uzak durmalısınız. Kendi çorbanızı kendiniz pişirirseniz daha güvenli olacaktır.

ASİTLİ İÇECEKLER

Marketlerde albenili renkleri ve paketleriyle cezbeden asitli içecekler, kolalar ve gazozlar tıpkı şeker kadar zararlı. Bu içeceklerin içerisinde de yüksek oranda şeker bulunuyor. Öte yandan koruyucu, renklendirici, karbondioksit içeren asitli içecekler karaciğeri tahrip ederek damar tıkanıklığına kadar zararları veriyor. Bu yüzden sofralarınıza arada bir bile olsa bu içecekleri sokmayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.