Mısır Gazze sınırında gizemli bir duvar örüyor

Mısır Gazze sınırında gizemli bir duvar örüyor
Gazze'nin güneyindeki Refah kenti, Mısır'la olan sınırında büyük bir değişim yaşıyor. New York Times gazetesinin paylaştığı uydu fotoğrafları, Mısır'ın sınır boyunca dev bir duvar inşa ettiğini gösteriyor.

Gazze sınırındaki Refah kenti yakınlarında yapılan duvar inşaatı, New York Times'ın uydu görüntüleri ve yerel kaynaklardan elde ettiği verilerle ortaya kondu. Mısır ile Refah arasındaki tampon bölgede 5 metre yüksekliğinde bir beton duvarın inşa edildiği, bu duvarın 5 Şubat'ta başlayan ve 5 kilometrekarelik bir alanı kapsayan bir inşaat projesinin parçası olduğu belirlendi. Mısır hükümeti ise bu duvar inşaatını yorumlamayı reddetti ve sadece sınır güvenliğini artırmak için çalıştıklarını söyledi.

vfrgwf.jpg

Duvarın amacının ne olduğu kesin olarak bilinmiyor, ancak Mısır'ın Gazze'den gelen mültecileri engellemeye çalıştığı iddia ediliyor. Hamas yönetimindeki Gazze, İsrail'in saldırılarına maruz kaldıktan sonra Mısır'ın sınır kapılarını açmasını istedi, ancak Mısır bunu reddetti ve mülteci akınının güvenlik tehdidi oluşturduğunu savundu. Gazze'den kaçan binlerce sivil, Refah'ta mahsur kaldı ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandı. Refah'taki durumun giderek kötüleştiği ve insanların insani yardıma ihtiyacı olduğu bildiriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.