CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tugay'dan açıklama İzmir için bugün bir başlangıç hepimiz kazandık

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tugay'dan açıklama İzmir için bugün bir başlangıç hepimiz kazandık
Cemil Tugay, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayı olarak, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen partililerle buluştu. Tugay, toplantıda bir dizi açıklama yaptı.

CHP'nin adayı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazandı. Henüz kesinleşmeyen sonuçlar ışığında, Tugay'ın 1 milyon 213 bin 591 oy topladığı, AK Parti adayı Hamza Dağ'ın ise 924 bin 81 oy aldığı belirtiliyor. Sandıkların yüzde 94,52'si açılmış durumda.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Cemil Tugay, yerel seçimlerde İzmir sonuçlarına dayanarak zafer ilan etti ve "İnanın bana kaybeden hiç kimse yok, hepimiz kazandık. Bu vatanı, milleti seven, bu millete saygı duyan insanlar kazandı." ifadesini kullandı. Cumhuriyet Meydanı'nda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve diğer belediye başkan adayları ile bir araya gelen Tugay, sandık sonuçlarına göre zaferlerini duyurdu.

aa-20240331-34150898-34150894-chp-izmir-buyuksehir-belediye-baskan-adayi-tugaydan-aciklama.jpg

BU SEÇİMİN KAYBEDENİNİN OLMADIĞINI SÖYLEYEN TUGAY, ŞÖYLE KONUŞTU:

"Hemşehrilerim, değerli İzmirliler, kazandık. Kim kazandı? Halk kazandı, İzmir kazandı. İnanın bana kaybeden hiç kimse yok, hepimiz kazandık. Bu vatanı, milleti seven, bu millete saygı duyan insanlar kazandı. O kadar mutluyuz ki Türkiye'nin her yerinde Cumhuriyet Halk Partisi, 1'inci parti. 34 yıllık hayalimiz bugün gerçekleşti. İzmir için bugün bir başlangıç. Bundan sonra eskisinden çok daha fazla çalışacağız, daha az uyuyacağız, daha çok yorulacağız. Üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum sizlere bir gram leke sürdürmeden önümüzdeki 5 yıl, bu şehrin taşı toprağı olacağım. Mahcup olmayacağız. Bize güveninizi boşa çıkarmayacağız."
Öte yandan Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan çok sayıda partili, Türk bayrakları ve parti bayraklarıyla sevgi gösterisinde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.