Dolar fiyatlarından seçim sonuçlarına ilk tepki

Dolar fiyatlarından seçim sonuçlarına ilk tepki
Seçimler tamamlanırken, dolar talebindeki artış döviz kurlarının yükselmesine neden oldu. Seçim sonuçlarının ardından piyasaların ilk tepkisi merak konusu olurken, Dolar/TL kuru dar bir piyasada yüzde 0,13'lük bir artışla 32,4250 seviyesinden işlem görmeye başladı.

Türkiye'de gerçekleşen 31 Mart 2024 tarihli yerel seçimler, sonuçların açıklanmasıyla birlikte vatandaşların yoğun ilgisini çekti. Açılan sandıkların büyük bir kısmıyla, seçim atmosferi son derece hareketli bir hal aldı. Bu süreçte, doların değer kazanacağına dair beklentilerin artması, yerel para birimi karşısında dolar talebinin artışını beraberinde getirdi. Seçimlerin ardından dolar/TL kuru üzerindeki ilk işlemler, piyasaların odak noktası haline geldi.

fv1d3mywaaaywqv-toum.jpg

Dolar, haftanın son işlem gününde 32,3984 TL seviyesinde işlem görürken, Türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatlerde uluslararası piyasalarda doların yüzde 0,13 oranında artışla 32,4250 TL'de işlem gördüğü kaydedildi. Paskalya tatili nedeniyle Avrupa piyasalarının yanı sıra Hong Kong ve Yeni Zelanda piyasalarının da 1 Nisan'da kapalı olacağı ve bu durumun piyasa likiditesini etkileyerek sığ bir piyasa ortamı yaratabileceği öngörülüyor.

usd-uia9-6f9h.jpg

TCMB SONRASI HIZLI GERİLEMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın beklenmedik bir şekilde faiz oranlarını yükseltmesiyle dolar kısa süreliğine değer kaybetti. Ancak, bu düşüş geçici oldu ve döviz kuru, ilerleyen günlerde tekrar yükselişe geçti. Mart ayının son işlem gününde, doların değeri önceki aya kıyasla %3,73 artış gösterdi ve 2024 yılının ilk üç ayında toplamda %9,56 oranında bir yükseliş yaşandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.