Mehmet Şimşek'in akıbeti ne olacak? 'Dolar ve Euro nereye gidecek'

Mehmet Şimşek'in akıbeti ne olacak? 'Dolar ve Euro nereye gidecek'
Milyonlarca kişinin gözü kulağı seçim sonuçlarının ardından Dolar ve Euro'da beklenen hareketliliğe çevrildi. Diğer yandan AK Parti'nin seçim sonucunu ekonomi yönetimine keseceği konuşulmaya baylandı. Mehmet Şimşek gönderilecek mi?

Sandıklardan ilk seçim sonuçlarının gelmesi ile birlikte ekonomist Remzi Özdemir bir makale kaleme alarak herkesin merak ettiği soruları yanıtladı. Dolar ve Euro ne olacak? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gönderilecek mi?

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir seçimlerin ardından Dolar'ın ve Eeuro'nun ne olacağını söyledi. Mehmet Şimşek'i bekleyen akıbeti yazdı.

Ekonomist Remzi Özdemir yazdığı yazıda şunları söyledi,

Yerel seçim sonuçlarını ekonomik durumun belirlediğini vurgulayan Remzi Özdemir, NAS ile başlayan akıl dışı ekonomi politikası özellikle son 6 ayda büyük bir fakirlik yarattığını vurguladı.

Herkesin aklındaki sorunun Mehmet Şimşek politikalarının bitirilip bitirilmeyeceği olduğunu belirten Remzi Özdemir en çok merak edilenin Mehmet Şimşek'in gönderilip gönderilmeyeceği olduğunu vurguladı.

mehmetsimsek.jpg

AK Parti kanadının şimdiden Mehmet Şimşek'i suçlamaya başladığını dile getiren Remzi Özdemir ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'i göndermek gibi bir lüksü bulunmadığını söyledi. Remzi Özdemir, Mehmet Şimşek'in bırakın gönderilmesini bunun tartışılmasının bile Türkiye’ye pahalıya patlayacağını dile getirdi.

Yapılacak bir hatanın ise rezervi eksi 70 milyar dolar olan Türkiye’yi büyük bir döviz krizine sokacağını belirtti. .

PEKİ NE YAPILACAK?

Mehmet Şimşek'in bir süre daha görevini sürdüreceğini savunan Remzi Özdemir, "En önemlisi yüksek faiz politikasıyla Türkiye’ye sıcak para girişi sağlamak zorundalar. Merkez Bankası’nın faizleri yüzde 60’a kadar çekmek zorunda." diyerek Hem Merkez Bankası ve Mehmet Şimşek'in elinde faiz dışında bir silahı olmadığını yazdı.

dolar1.webp

"DOLARDA HAREKETLENME OLACAK"

Seçim sonucunda Mehmet Şimşek'in gönderileceği korkusunun Dolarda bir hareketlenme yaratacağını belirten Remzi Özdemir, bu hareketlenmenin ekonomi politikalarına aynen devam edilecek açıklaması ile kontrolün sağlanabileceğini belirtti. Ancak bir süre daha bayancı girişinin beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Faiz hakkında da görüşleri paylaşan Remzi Özdemir, "MB faiz için 45 son dedi ama bu Şarlarda 60’a doğru bir hareket olacak. Başka türlü dolarizasyonu durduramayacaklar" diye yazdı.

Borsa için sıkıntılı günlerin yakın olduğunu yazana Remzi Özdemir Borsaya zaten para girişi olmadığını likidite sıkıntısının daha da artacağını söyledi. Remzi Özdemir "Borsa için sıkıntılı günler başlıyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.