Seçime emeklilerin oyları damga vurdu SGK uzmanlarından ilk mesajlar geldi

Seçime emeklilerin oyları damga vurdu  SGK uzmanlarından ilk mesajlar geldi
31 Mart yerel seçimlerine emekli maaşlarına yapılması beklenen seyyanen zam beklentisi oldu. Ancak emeklinin hevesi kursağında kalmış ve bir ek zam açıklamaması gelmemişti. Sandıkların açılması ile birlikte SGK uzmanlarından ilk mesajlar gelmeye başladı.

AK Parti 31 Mart seçimlerinden yara alarak çıktı. CHP ise 47 yılın ardından ilk kez bir seçimden birinci parti olarak çıktı. Açıklamaları adlarından söz ettiren SGK uzmanları ise seçim sonucunu ek zam yapılmayan emeklilerin oylarına bağladı.

Türkiye’de bugün 61 milyondan fazla seçmen, belediye başkanlarını seçmek üzere oy kullandı. Seçime katılım yüzde 80 oranında oldu. Ancak iktidar partisi AK Parti büyük kentlerden beklediği sonucu alamadı.

ÖZGÜR ERDURSUN FATURANIN KİME KESİLECEĞİNİ SÖYLEDİ

Önde gelen SGK uzmanları arasında bulunan Özgür Erdunsun de seçim sonucunda en büyük etkenin ekonomi olduğunu vurgulayarak AK Parti'nin seçim sonucunda faturayı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e kesebileceğinin işaret etti.

ozgurerdursunx.jpg

ALİ TEZEL SONUCU EMEKLİ OYLARIN BAĞLADI

Sandık sonuçları belirginleşmeye başladığı saatlerde ise Prof. Dr. Özgür Demirtaş ve SGK uzmanı Ali Tezel'den birer mesaj geldi.

Açıklamalarında defalarca emeklinin geçim derdi altında ezildiğini vurgulayan Ali Tezel, hükümetin seçim öncesinde emekli maaşlarında iyileştirme yapılarak emeklinin gönlünün alınması gerektiğini savunmuştu. Ali Tezel seçim sonuçlarını zam yapılmayan emeklinin oylarına bağlayarak paylaşımında "Emeklinin aklı başına gelmiş gibi görünüyor" dedi.

alitezelx.jpg

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'DAN SEÇİM YORUMU

Özgür Demirtaş ise hükümetin Nas ekonomisi politikasının duvara tosladığı vurguladı. İktidar partisine tarihi bir ders verildiğini savunan Özgür Demirtaş "Umarım bundan ders çıkarılır ve bir daha hiçbir siyasi parti bilimsel gerçeklerin dışına çıkmaz." temennisinde bulundu.

Sürdürülen ekonomi politikalarının seçime son verdiğini savunan Özgür Demirtaş, "Zamanında yediğin hurmalar, Gelir Seçimde Tırmalar…" yorumunda bulundu.

ozgurdemirtasx.jpg

SELÇUK GEÇER: EMEKLİYİ DAR GELİRLİYİ ÜZMEYİN DEMİŞTİK

Para piyasaları ve Merkez Bankası politikalarına ilişkin çok sayıda açıklama yapan ekonomist Selçuk Geçer de seçim sonucunda AK Parti'nin başarısızlığını emeklinin istediğinin verilmemesine bağladı. Ünlü ekonomist Selçuk Gezer " Umarım bir çıkarmışsınızdır" dediği paylaşımında emekliyi ve dar gelirliyi daha fazla üzmeyin yönündeki açıklamalarını hatırlattı.

selcukgezerx.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.