Bu besinler beyin hücrelerinizi anında öldürüyor: Ağzınıza bile sürmeyin!

Bu besinler beyin hücrelerinizi anında öldürüyor: Ağzınıza bile sürmeyin!
Uzmanlar tüketim alışkanlıklarınızda bu tarz besinlere yer vermemeniz gerektiği konusunda sıklıkla uyarılarda bulunuyor.

Sağlık açısından beslenme rutininizde sağlıklı besinlere yer vermeniz önem taşıyor. Günümüz şartlarında hızlı yaşam temposuna ayak uydurabilen Fast food besinlerin sıklıkla tercih edilebiliyor olması obezite başta olmak üzere bir çok sağlık sorununu da beraberinde getirirken uzmanlar tüketim alışkanlıklarınızda bu tarz besinlere yer vermemeniz gerektiği konusunda sıklıkla uyarılarda bulunuyor.

ÇALIŞMALAR KANITLADI


Ürünler genellikle aşırı yağda ve tekrar tekrar kızartılıyor üstelik içerisine lezzet arttırıcı bir takım maddelerde eklenebiliyor.


Özellikle çocukların gelişim çağında bu nöroloji akademisi tarafından yapılan bir çalışmanın sonuçları bu yiyecekleri ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

RUH HALİ BİLE ETKİLENİYOR

Yapılan çalışma kapsamında dört gün boyunca şekerli ve yağlı besinlerle beslenen insanların kan değerlerinde ve sağlık sağlık durumlarında bozulma olduğu belirlenirken Oxford Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir çalışmada bu bulguları destekler nitelikteydi yüksek yüksek yağlı yiyecekler beş gün boyunca tüketildiğinde dikkat ve hafıza fonksiyonlarının yanı sıra ruh hali değişimlerine de yol açıyor.


İnsan sağlığına zarar veren ürünler arasında sıklıkla tüketilen ; patlamış mısır tavuk nugget işlenmiş etler ve aşırı yağda kızartılan yiyecekler yaralıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.