CHP'de ilkler yaşandı Asla alamadıkları illeri bu kez kazandılar

CHP'de ilkler yaşandı Asla alamadıkları illeri bu kez kazandılar
CHP tarihinde 31 Mart seçimlerinde bir ilkler yaşandı. CHP 1977'den bu yana kazanamadığı ve 1950 yıllından bu yana kazanamadığı 2 ilde zafer kazandı. CHP bu iki il dışında 2004 seçimlerinden bu yana varlık gösteremediği 4 ili daha AK Parti'nin elinden aldı.

Sandıkların yüzde 99.20'sinin açıldığı Amasya'da bir ilk yaşandı. CHP'nin adayı Turgay Sevindi yüzde 42.65 oranında oy alarak en yakın rakibi olan yüzde 28 oy alan AK Parti adayı Mehmet Uyanık'ın önünde fark atarak seçimi kazandı. Diğer taraftan CHP Balıkesir'de de 74 yıldır hasret kaldığı galibiyeti Ahmet Akın ile birlikte aldı.

AMASYA TURGAY SEVİNDİ İLE SEVİNDİ

Amasya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP’nin adayı Turgay Sevindi resmi olmayan ilk sonuçlara göre belediye başkanlığı koltuğunu kazanan isim oldu.

turgaysevindi-001.jpg

Böylece CHP, 47 yılın ardından ilk defa Amasya Belediyesi’ni almış oldu.

BALIKESİR'DE 74 YIL SONRA BİR İLK

1950 yılında yapılan seçimlerde Balıkesir'i kaybettikten sonra bir daha kazanamayan CHP 74 yıllık aradan sonra Balıkesir'de belediye seçimlerinin galibi oldu.

CHP'nin adayı Ahmet Akın, yıllar sonra Balıkesir'i CHP'ye kazandıran isim oldu.

ahmetakin.jpg

Sandıkların yüzde 93'ünün açıldığı Balıkesir'de Ahmet Akın, yüzde 50.67 oranında oy alarak belediye başkanlığını ilan etti. AK Parti'nin adayı Yücel Yılmaz ise 40,60 oranında kaldı.

Balıkesir'i 1963-2014 yılları arasında uzun bir dönem Adalet Partisi, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi ve MHP kazanmıştı. 2014' yılında ise AK Partili adaylar seçiminin kazanını olmuştu.

20 YIL ARADAN SONDA 4 İL CHP'YE GEÇTİ

CHP 2004 yerel seçimlerinden bu yana varlık gösteremediği Kırıkkale, Kilis, Afyonkarahisar ve Bursa'da kazanan parti oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.