Camlarınızı kapatın Çamur yağacak

Camlarınızı kapatın Çamur yağacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 1 Nisan tarihli hava durumu raporuna göre, ülke genelinde hissedilen yüksek sıcaklıkların bu hafta da sürmesi bekleniyor. Özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde toz taşınımına karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyar yapıldı.

Türkiye genelinde hava durumu raporlarına göre, yağış ihtimali düşük görünüyor. İç Anadolu'nun doğu bölgeleri, Doğu Akdeniz'in iç kısımları, Karadeniz'in orta ve doğu iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batı ve kuzeybatı alanları parçalı bulut örtüsü altında kalacak.

Özellikle sabah saatlerinde, Marmara'nın ve Batı Karadeniz'in iç bölgelerinde sis oluşumu gözlemlenebilir. Aynı zamanda, Marmara ve Ege bölgelerinde toz taşınımı yaşanabileceği öngörülüyor.

col-tozu-getty-1799820.jpg

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu bölümlerinde çığ riski mevcut. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi beklenirken, rüzgarların genel olarak güney yönlerden esmesi ve zaman zaman kuzey yönlerden orta şiddette esintilere yol açması öngörülüyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Marmara ve Ege'de yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.